Wednesday, March 4, 2015

sekitar result SPM

Assalamualaikum, Alhamdulillah, 

Harini bru berkesempatan nak menaip. Kelmarin aku trlalu letih smpai rumah terus tidur jer. Yerlha, selain driapada majlis pnyampaian keputusan SPM dkat sekolah, sebenarnya aku bru pulang dri Kem PSS SMK Kemumin. aku brsama kawan kawan yg lain dijemput menjadi fasilitators untuk kem tersebut yg diadakan di Sri Nipah Beach Resort, Bachok, Kelantan. 

Selain nk jdi fasi, kitorang sbenarnya nk mg'habiskan masa brsama sama di pantai itu, sebelum kami semua membawa haluan masing masing selepas result diumumkan nanti. Memang seronok dpt bersama kwn kwn trsayang. Lagipun, ada seorang BFF kuu itu bukan lgi brsekolah dengankuu. Nur Hidayah. dia dah brpindah dri SMK kemumin sejak tingkatan 4 lgi kerana dia memilih kursus kulinari di sekolah lain. Namun, perpisahan bukan maknanya terputus segala perhubungan, sementelah lgi, dunia sekarang semakin canggih, jdi prsahabatan kami sedikit pun tidak trjejas malah semakin akrab. sepanjang dua tahun perpisahan tuu, kami saling bertukar cerita, pendapat dan nasihat antara satu sama lain. Malah, kami juga selalu bertemu jika ada masa terluang. Aku juga pernah ke sekolah Dayah dan sama juga dengannya. malah, dia juga datang sewaktu aku sedang menduduki peperiksaan SPM subjek Kimia. 

Ohh btw, result akuu. Aku ambik 9 mata pelajaran, tapi akuu tak dapat straight A. aku hanya dpt 6A jer, 6A 1B 2C. 5A yg aku dpt ialah dripada subjek teras spt BM,BI,Sej,Mat,dan Pai manakala satu lagi A aku dpt dri subjek Biologi ! My feveret subjekk dri 4 subjek science tuu ! aku dah check result akuu sblom aku ke sekolah gunaa aplikasi sms. masa tuu aku dngn kwn kwn dkat Sri Nipah. mmg nervous gilaa smpai aku menangis. takuttt sngt. bila dpt msej tuu. aku dah redho dngn keputusan akuu jdi lpstuu aku lngsung xtitiskan walau setitik pun air mata. aku dah tahu C aku msti addmath dan kimia. addmath mmg aku lemah sngt dan kimia pulakk, masa jwb exam tuu lgi, aku rasa paper kimia sngtt susah tahun tuu. masa dkat Nipah tuu, aku duk trfikir aku dpt Fizik ke Bio yg A ? risauu sngtt sbb aku takut aku A fizik. gilaa kan ? risau pulakk >< ofcoz, aku x berapa minat fizik, dan mmg tiada dlm impian aku utk jdi engineer ke ahli fizik ke, tpi ada dlm cita-cita akuu untuk jdi pakar bio, kerja dlm makmal sbb mungkin aku ikut jejak ibuu yg juga minat science Bio nii. dan alhamdulillah bila tngok result akuu, akuu dpt A- untuk BIO, mmg soalan Bio tahun tuu ponn kira soalan membunuh tauu ! payah ! mmg syukur sngtt dpt apa yg aku nk ! Cg Roslina pun bukan main happy harituu sbb Tahun 2013, langsung takder org yg dpt A subjek Bio dan tahun akuu 6 org dpt A ! cg pelik jugak sbb result Bio menurun bg sekolah sekolah lain.. yer lhaa, soalan susah gilaa ! aku xtipuu tauu ! tpi kitorang mmg sukaa sngt subjek Bio nii. best sngtt dngn cara cg Roslina ajar. okey okey, i post my result ~


Dan, tahun nii selepas 5 tahun kempunan straight A, akhirnyaaa BFF akuu mekyaa yg kecik molek telah membanggakan pengetua dan guru guru dngn mncatat rekod pelajar trbaik sekolah selepas berjaya dpt straight A ! tahniahh mekkyaa ! boleh makan lembuu lhaa tahun nii sbb pengetua dah janjii.. aku nmpk sngt wajah pengetuaa yg mmg mnjadi pengetua kesayangan kamii tuu trsenyum bangga ! wahh, aku pun rasa happy ! well, dah 5 tahun beliau pegang tampuk pentadbiran sekolah, akhirnyaa sebelum beliau bersara pada bulan April nii, ada hadiah buat beliau. ahh, mekyaa, si pemaluu si pendiam dngn org lain namun yg bising dan suka mncubit dan ketawa bila brsama kwn kwn rapatnyaa ituu telah berjayaa mndapat apa yg diingininyaa. Prof addmath tuu ~~ let me post her picture !



congrats again Mekyaa :*


bergambar with Cg Roslina Biologi dan Cg Azizah Fizik.

And as for my parents, papa and ibukuu, they accept my result well. They buy me cake, they want to celebrate it, because they appreciate me. Thanks papa Thanks ibu for everything you two have done for me.  Akan ku cubaa lgii sehinggalah aku mencapai cita-cita kuu. 

And ~~ akuu jugaa nk post gmbr akuu dan kwn kwn dkat Sri Nipah Beach Resort !
Banyak kenangan manis yg tercipta di atas.

I'll miss you friend. I'll always remember you all

Mekyaa, Dayah, Denii and Mimie 

SARANGHAEYOOO !


Bertudung hitam bercorak -> Adni, berbaju putih -> Mekyaa, bertudung Pink disebelah Mekyaa tuu akuu, Hijau ialah Mimie dan Dayah yg brbaju biru, serta cg Fizik yg berada di hadapan Cg Azizah :)









That's all from me :)

p/s : sekarang dah kena fikir nk masuk course apa, nk mohon apa lhaa pulakk ~~ aku ingin menyambung perjuangan kerana selepas SPM, dunia semakin mncabar akan kuu temui. semoga aku mencapai redha Allah dan papa serta ibukuu yg tercinta. Amin :D 






1 comment:

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3