Thursday, May 5, 2016

Kolej Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP)

Hai, Assalamualakum everybodyy. Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia, (perghh fornal siaa) Hrinii, hri yg agak busyy. cehh.. Aku and kwn kwn aku prgi melawat skolaaah. seronok sbb cikgu cikguu di kemumin tuu masih menerima kami dengan penuh terbukaaaa. hahahaahha. Then, tdi jugaak aku g beli brg brg nk buat kek. Nk suprisekan my mommy for this upcoming Mother's Day ^^

Okaaay, straight to the point, aku nk prkenalkaaan KMPP (KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG) tmpt aku blajar dhulu selamaa 10 bulaaaan.

Image result for KMPP

atuudiaaa, logo KMPP

Image result for pusat sumber kmpp

gmbrr peta lakar kawasan KMPP.

rasanyaa petaa ni korang boleh dwnload di laman web rasmi KMPP.


dan dibwh niii
pintu gerbang KMPP

(gmbr dicuri dri pkcik google)


Image result for KMPP

bukan nk mnunjukk gmbr budak budak praktikum aku,, tpi nk bgtauu background blakang tuu adlh bangunan pentadbiran KMPP.

kitorang dkat sana pnggil bngunan pntadbiran tuu sbgai (PENTAD) 

Image result for KMPP

tuuu Pentad ~~


Image result for KMPP

KMPP, adaa 5 blok asrama lelaki dan 10 blok asrama prempuan. boleh mempatkan hmpir 3 ribu pelajar klau aku tak silap. Blok lelaki ada C1,C2,C3,C4,C5 manakala blok prempuan A1,A2,A3,A4,A5, dan B1,B2,B3,B4,B5. Blok tempat tinggal plajar ni dipanggil KOMPEL. (KOMpleks PELajar) 

Image result for KMPP
salah satu contoh blok asrama di KMPP.

Setiap Kompel mksud aku kompel kelompok A, kelompok B dan kelompok C ada kafetaria masing masing. namun koorang masib bebas utk membeli dimana mana kafetaria yg korang sukaaa.

Image result for bsg KMPP


Dewan Al-Farabi

Image result for KMPP

Dewan serbaguna besar yang agak panas sbb hanya mggunakan kuasa kipas utk mnyejukkan keadaaan. hahahahahha.

Biasanyaa utk event event besarr, atauu waktuu prhimpunan utk kelas koko.

Dewan Kuliah

Image result for KMPP


that's is student from my kuliah

KULIAH H3 (2015/2016) dlm kenangan 



Korang akaaan berkuliaaah dkatt sinii. tak silap akuu ada 8 bilik kuliah semuanyaa. lupaa lhaa pulakk. sbb kuliah kitorang hanyaa guna 3 dewan kuliah shajaaa ~~

Tasik KMPP

Image result for tasikKMPP

tasik KMPP trletak brdekatan pintu masuk KMPP sertaa dewan al-farabi.

mmg mnjadi pilihan para pelajar utk beriadah, dan juga berdating HOHOHO.

dlm tasik tuu adaa ikaaaan tau ^^

aku dan kawan kawan akuu dh prnh tngkap ikan dlmm tuu.

klau ptg ptg kitorang slalu bwk rotii utk bg dekat ikaaaan. seronok ^^

Bangunan Serba-Guna (BSG)

Image result for bsg KMPP

bangunan ini trletakknyaa pling jauhh ke belakangg. Bangunan tuu adaa kelas tutorial, dewan kuliah serta bilik guru dan pejabat HEP. 

kitorang pling tak sukaa klau dpt kelass dkat BSG lgi lgi lps tghari sbb PANAS ! dan trpksa menapak jauuuuuhhhh.

ARGHH.

tapi, hrituu aku ditakdirkan duduk exam dkat BSG tuu, merempuh panas dan kejauhan demi paper exam wuuu ^^ hahahahha

Bangunan bilik tutorial

Image result for bsg KMPP

terletakk berdekatan dngn al-farabi dan tasikk 

Kompleks Sukan KMPP

Image result for bsg KMPP

ada astaka, padang besar, gelanggang skuash, stor penyewaan basikal dan mcm mcm lgiii

Image result for pusat sumber kmpp

prcayalahhh, diorang naik basikal ronda KMPP tuu mnggunakan basikal yang disewa dri stor basikal KMPP, braapa bayaran ? FREE ! hanya prlu tnjuk kad mtrik sahaja !
*gmbr curi

Image result for bangunan makmal KMPP
makmal chemist

Image result for bangunan makmal KMPP

makmal bio

Image result for bangunan makmal KMPP

dan makmal fizikk..

jngn risauu bngunan bgunan ini semuanyaa brsmbunggg.

disinii lhaaa korangg akann menjalani eksperimen korangg mngikut subjek yg korangg ambikk.

Student Stop Centre KMPP

Image result for pusat sumber kmpp

ada prkhidmata pos lajuuu, prkhidmatan photostat, prkhidmatan komputer (CC), Kedai kek, Koop yg bagaikan 7eleven.

apaa lgii yerr yg aku nk prkenalkan padaaa korangg....

akuu pun xtauu nk tnjuk bngunan apaaa dhh. hahahahha

kepada adik adik yg bakal mndaftar di KMPP pda 7 Jun 2016, aku ucapkan selamat maju jaya, dan berseronoklah belajar di sana. 

BYE ^^

don't shy to drop a comment :D














1 comment:

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3