Sunday, January 27, 2013

Good Nite Wishes :3


Mata dah mengantuk nie guys...


Tapi, aku gagahkan jua mata... utk menaip sepatah dua kata ~~ hehe :D Tadi aku rasa sronok dpt msej-ii dngn kawan yg berada jauh di SM Teknik :3 Kawan yg sentiasa dirindui... kesian dye.. mlm-ii pown ada Spotcheck ! Teruk betul larh pengawas-ii di kolej tue -.-'

Homework Sejarah aku dah siap ! so takder larh terkejar sngt nk buat dekat skolah pagi esop :3 Cuma homework Math jer yg blom... Math mmg aku fail gler larh ! tpi aku akan berusaha sedaya upaya aku utk memahami pelajaran trsebut...

Tdi, adik aku yg UPSR tahun nie patah tangan kanan ! wadus ! nasib baik awal tahun... Kesian dowh ! smpai aku pown jdi terasa sakit bila tngk dye menangis sbb bahu dye sakit ! yer larh sbb bahu dye Cracked ! tue pown biler di x-ray dekat klinik ! takut betul tngk tulang dye jdi bengkok ! erk ! cuba bayangkan ~~

Oh ! Lupa plak ! arinie.. aku tak prlu susah-ii gosok baju sbb esop PJ ! Yippi !! bestnyer ! tpi yg tak bestnyer adalah sbb esop ada latihan Merentas Desa kul 3.35 ptg ! mngganggu waktu tdoe betul larh !

So, smpai di sini shaja larh cerita malam ku :3 Wish you all have a gud dream and a best nite :D


GUD NITE :D

btw, sesaper tak solat Isyak lgi tue.. silakan solat dlu yerk !


Friday, January 25, 2013

Tips For Friendship Couple :3


Assalamualaikum kowrank semua :D



Anyways. kowrnk prnah dngr tak dngn Friendship Couple niey ???  Hah ? tak prnah dngr ? eyh, takkan kowt... takpelah... sini aku terangkan :3

Friendship Couple adalah satu pasangan tue, biasanya pasangan yg masih blajar... mereka nie mmg suka sama suka... tapi takut nak couple atau ada hubungan... jdi, mereka merancang untuk jadi Friendship Couple. Di mana hubungan percintaan mereka sama spti hubungan persahabatan yg akrab. Msty larh kowrnk pelik kan .. apa beza antara Couple yg semua org selalu ada dngn Friendship Couple niey...

mari aku tunjukkan perbezaanya :3

  • Couple yg sebenar... mereka kebiasaanya akan punya nama manja yg trsendiri.. Bie,syang, Bucukk, Pa,Ma, Ibu,Ayah.. and watever larh...( tapi nama semua tue buat tekak aku meloya ) *tangan ke bahu mata ke atas* sila buat di depan lappy anda sekarang :3 Tapi Friendship Couple hanya guna nama spti rakan-ii mereka panggil.. nama pown Friendship Couple kan ?? jdi takder larh nk meloyakan tekak memanggil nama nama 'manja' semua tue...

  • Friendship Couple adalah hubungan yg tak rasmi... tak macam Couple sebenar yg mmg declare dngn prhubungan trsebut.. 

  • Friendship Couple susah utk break off ! Yerlarh ! prsahabatan kan mmg jarang putus... kecuali larh klau Couple yg sebenar... asyik gaduh jer sbb mereka pasti fikir pasangan mereka tue adalah HAK MILIK mereka... weyhh tolonglarh... blom kawin lgi...

Tips utk membentuk satu perhubungan Friendship Couple :3

  • Kalau kowrnk berdua rasa blom masanya lgi kowrnk bercinta... so tak salah bina prhubungan persahabatan... hubungan Teman Tapi Mesra... 

  • Trust each other !  Kepercayaan sngt pnting dalam apa jua perhubungan !

  • Friendship Couple akan lbyeh bermakna dan ceria jika ia dipenuhi dngn JOKES ! Mcm perhubungan persahabatan ~~

  • Pliss, Tolong ! jngn larh cemburu weyh... Biarkan larh pasangan kowrnk tue brkawan dngn org lain... kowrnk kan friendship couple... seorang kawan yg baik takkan halang kawanya dri berkawan dngn org lain !

  • Jangan ada yg nak bersikap Queen / King Control larh ! aku terajang kang !

  • Give your partner sometime to be apart from you.. weyh.. klau asyik jer duduk dngn kau..mahu bosan jugak pasangan kau tue... bgilarh diri dye masa dngn org lain...  kowrnk kan Friendship Couple.. Kwan prlu memahami sahabatnyer...
Ohyeah :3 Tue jer larh utk hrinie :3 Bye :3

Saturday, January 19, 2013

Farewel Friend :3



OMAIGAD :D


aku msih keletihan sbb bru balik skolah niey..

tpi sajer jer nk hupdate blog...

nnti brswang plak !

Firstly , aku nak ucap BABAI :D pada Nur Hidayah Ismail :3 sahabat sejati aku sejak dri Tingkatan 1 yg bakal prgi ke SMT Tanah Merah...  I'll always miss u dear :'3 Tak sangka dah kau nk prgi tinggalkan aku.. cm mimpi plak kan ... 


:'D

Rmai yg menangis sbb kau nak prgi larh Dayah ~~ 

Apa lgi yg aku boleh buat slain hanya dapat mengenangkan kau..

Kipas tue.. aku akan jaga dngn baik spti mana kau jaga dye selama 3 tahun..

Tiap-ii hari aku bwk prgi skolah :'3

Bye :3

Kelmarin , Sabtu 19 Jan , aku dan rakan sekelas prgi skolah sbb kami berpakat nak menghias kelas.. Cantik oo kelas ! Boleh buat pejabat CELCOM BLUE ! yer larh ! kitorank cat kelas warna biru.. wahaha ! sebenarnya nak cat wrna purple tpi.. cat warna tue mahal nak mampos ! tue yg tukar kps biru tue.. tpi tema Purple tetap ada di mana meja kami dibalut dngn Polka Dot biru,purple,.. cntik ooo... Cuma tinggal nk mg'hias jer ciket lgi.. nak tampal-ii sudut matapelajaran.. nak hias pintu kelas.. semuanya dpt diselesaikan sbb adanya kerjasama antara semua pelajar :3

Kalau kelas 4 Amanah tak menang lagi tahun nie walau satu kali mmg aku tak tau nk ckp apa dah ~~

Tpikan... Kegembiraan semalam dicemari oleh prgaduhan antara budak kelas aku dngn kakak-ii senior yg GILA KUASA... siapa lgi kalau bukan Kak Rozu and The GAng ! kwn-ii aku tngh asyik nk mengecat lpstue kitorank dah plan dah pown nak basuh lantai sbb bnyk cat tumpah.. alih-ii kitorank difitnah duduk berkapel dlm kelas.. ITU FITNAH !!!! Aku nmpak dngn mata kepala aku sendri yg semua rakan-ii aku tngh cbok duk mengecat, menyapu, tampal benda... n mcm -ii lgi larh.. alih-ii dtuduhnya kitorank duduk bercinta dlm kelas.. weyh ! kakak tue... Papa aku selaku Cikgu Disiplin kat skolah pown ada dtg tngk kelas tdi kea ! Takder pown ckp kitorank duk bercinta dlm kelas -.-'

Dahlarh kitorank dihalau turun dri Kelas.. ingt kitorank anjing ke nk halau-ii -.-' Sampai Haikal, kawan aku tue tak puas hati dan hampir nk tumbuk perempuan tue.. nasib baik ada yg halang... yer larh... cuba byngkan kitorank nie dngn penuh seronok, excited nie nk hias kelas bgi cntik.. tetiba plak ada makhluk yg halau kami balik.. 

Memang adat skolah menengah.. Senior dan Junior mmg selalu bergaduh ~~ 

Tpikan.. yg aku paling geram... lps kitorank dihalau... boleyh plak si Rozu and the gang prgi naik tingkat atas... ewahhh !! halau org turun dye sendri tue taknak turun.. mmg dasar si gila kuasa.. tau mngarah org jer.. tau cri kesalahan org lain..kesalahan diri sendiri tak nampak plak !

So trpaksa larh kawan-ii aku sambung mengecat tdi masa BM.. yer larh BM kan slalu takder cikgu ! haha ! arinie pown takder cikgu .. dahlarh masa BM last skali.. berpesta larh kitorank.. habis semua dinding nk di cat dngn warna biru.. haha !

Dayah : kalau kau ada..aku rasa kau pown bengang dngn senior-ii batak tue kan ?? dahlarh ada cikgu tue yg back up senior tue.. pdahal kita sndiri tau yg senior-ii batak tue bukannya baik sngt pown.. hipokrit jer depan cikgu ~~

Ok :D cukuplah mengomel.. jom tdoe petang sekejap.. assalamualaikum :D


Wednesday, January 16, 2013

Dapat tawaran SBP Terengganu :3



Semalam.. mser aku khusyuk nk tngk status kwn-ii ,, tiba-ii jer Dayah ada post psal Result Kemasukan Ke SBP yg akan keluar pada 16 Jan ! jdi pgi tdi , sblom nk g skolah... aku trgerak hati jer nk check SBP.. ntah knaper.. padahal aku pown tak tau lgi sama ada nk prgi atau tak ! 

Aku online larh.. then, dye sruh isi No IC dan Angka Giliran.. loading dlm 3 saat then keluar window kat atas tue.. Tahniah . Anda Ditawarkan Ke Tingkatan Empat (4)  di Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2013 .. Blur kejap aku.. haha ! tak expect pown nk dpt SBP.. haha !

Then, ak scroll bwh, tngk aku dpr SBP di Terengganu.. perkataan yg kluar dri mulut aku adlh.. "mcm takder SBP dekat Kelantan nie yg layak untuk aku, smpai diorank hantar aku prgi Terengganu.."  pdahal aku mintak SBP Faris Petra di Pengkalan Chepa yg mmg dekat giler ngn rumah aku.. tup-ii aku dpt yg jauh.. padahal.. mser aku isi borang online aritue.. aku dah siap kelik awl-ii lgi yg aku taknak ditukarkan di kawasan lain ! ish !

p/s: okeyh then :D *aku masih blom tau sama ada nk prgi ker tak -.-' * hehe :D 


Tuesday, January 15, 2013

I'm Bit Busy :')


Assalamualaikum..'

wah ! rasa dah lama tak sentuh keyboard nie utk tulis entry..skrg nie bnyk sentuh keyboard utk post status di fb dan tweet di twitter jer.. hehe.. tpi bukannyer malas nk menulis..cuma lately ie aku busy cikit ! bnyk kerja skolah yg kena buat..

almaklumlah.. aku budak form 4 yg bru nk kenal apa itu add math,fizik, biologi and kimia.. and Alhamdulillah sbb aku dah mula faham the subjek kecuali subjek Fizik ! susah larh subjek tue.. ditambah lgi dngn cikgu yg mngajar tue.. dye ajar mcm ajar diri sendiri jer... aduhaii...  tpi ak mmg nk ucap syukur sngt-ii sbb subjek Add Math yg mmg aku agak gerun ciket nie.. aku dpt memahami ajaran yg ckgu ajar.. mmg best blajar dngn cikgu tue.. 

Aku juga bakal sibuk dngn aktiviti Ko ! Taekwon-do akan start esok ! Oh ! aku akan mula balik lewat spada hari Rabu.. bermulalah aksi ganas aku di padang.. hehe :D Aku dan rakanku juga mula start nk mg'hias kelas pada cuti hujung minggu ! jdi makin busy aku niey ! 

Tak lama lgi.. akan start majis pelantikan pengawas ! aku kan pengawas so aku pown trlibat larh.. urgh ! malasnyer.. nnti plak ada Kem Kepimpinan Pengawas... tpi blom tau akan diadakan di mana -.-' Rakan sekelas aku plak sruh aku jdi VacationPlanner iaitu menjadi AJK Perlancongan di mana aku kena uruskan kertas kerja untuk bwak rombongan kelas pergi melancong ~~ Masa aku Form 3 dlue aku dah buat kertas kerja, so tak jdi masalah utk aku.. sbb lgi best ! kita boleh tentukan tempat yg nk dilawat, dan semua larh ! best tau ! namun agak sibuk larh sikit..

Lpstue.. ada kawan aku ajak ikut rombongan sekolah pergi daki Gunung Berembun, Dungun,Terengganu ! *bling-ii mata* bestnyer ! Aku mmg suka aktiviti yg adventure nie ! 

ahhh ! tue jer larh aku nk bercerita tntg betapa sibuknyer aku ! lpsnie nk pergi buat PEKA Biologi, sbb kul 8.30 psnie nk tngk Bola, TRW vs JDT..

p/s : konfius dngn tarikh keputusan kemasukan ker MRSM , boleyh tak sesaper bagtau,, bila sebenarnyer Date yg betul utk check result tue..

GDA Perfomance List 2013 :3


[UPDATED] GOLDEN DISK AWARD 2013 performance list

YongHwa & Nicole - Because of You (Ne-yo version)
Hongki & Dasom - Way Back Into Love
EXO - Intro | MAMA | HISTORY | H.O.T song
JongHyun & Juniel - illa illa | My Love
Troublemaker - Intro | Troublemaker
BTOB - Intro+Secret | My Girl | Intro+WOW | Candle
B1A4 - Good Night | Tried To Walk | Baby I’m Sorry | Sechskies’s song
Heo Gak - The Person That Loved You | One Person
C.N. Blue - Intro+Hey You | First Step | I’m a Loner
K.Will - Please Don’t Go | I Need You | My Heart Beating
INFINITE - Intro+The Chaser | Be Mine | Paradise
Juniel - Bad Person
FT Island - Intro+Life | Severely | I Wish
KARA - Intro+Pandora | Jumping | STEP
4MINUTE - Intro+Volume Up | Mirror | Hot Issue
f(x) - Intro+Jetstar | Electric Shock
SISTAR - Intro+Alone | Loving U | Ma Boy
Super Junior - Bonamana | From You | Oppa Oppa | Sexy Free & Single
SHINee - Lucifer | Stranger | Intro+Sherlock
T-Ara - Sexy Love | Lovey Dovey | Roly Poly | Fin.KL Song
Miss A - Touch | I Don’t Need a Man | Goodbye Baby | I’m Your Girl
B.A.P - Intro+Power | Warrior
Lee Hi - Intro+1,2,3,4 | Mamado
BEAST - Special | Beautiful Night | Fiction
AILEE - Intro+Heaven | Show You | Umbrella (Rihanna)
G-DRAGON - One of a Kind | Crayon | Heartbreaker
Secret - Intro+Talk That | Poison | Love is Move
Secret & B.A.P - Medley
Teen Top - To You | Crazy | Be My Girl
Epik High - Intro+Get Out the Way+Fly+Up | Love,Love,Love | Light It Up

p/s : but , i'm little sad sbb My Unnie from SNSD tak dtg :') tpi takper.. my oppa semua dtg :D hehe !

Tuesday, January 8, 2013

Bangga :D



Jordi Perez with Kelantan banner in Nou Camp

tngk tue.. Mafella kelate berada di Luar negara :D

saper yg tak bangga apabila mafella milik negeri tercinta dipamerkan oleh english Man :D


saper yg tak bangga jika org luar negara memakai jersi kebanggan negeri kita ~~


saper yg tak bangga..bila pemain/kapten pasukan yg disayangi rupanya turut diminati oleh orang luar negara ~~


Thanks To You Joldi Perez :D

Monday, January 7, 2013

Ribu Taufan Sonamu bakal melanda di Negeri Pantai Timur !


Assalamualaikum..





seriously !! tdi aku mmg shock gler biler dngr tntg ribut tue ! menakutkan jer... bila di ramalkan bahawa ribut sonamu tue bakal melanda di negeri-ii di Pantai Timur iaitu Kelantan,Terengganu dan Pahang.

Dikhuatiri bahawa Ribut Taufan Sonamu ini bakal menyebabkan banjir gelombang ketiga... 

ribut tropika

Jabatan Meteorologi juga turut menjangkakan akan berlaku hujat lebat pada 8 Januari , esok dri pukul 7.10 pagi hingga 9 Januari, Rabu.

Perkembangan Semasa 7 Januari

Terengganu: Ombak semakin besar telah menghampiri dan kedudukan terkini di pesisir Pantai Rusila telah hampir ke paras amaran. Keadaan angin di Dungun semakin kencang. Ribut juga dikatakan makin kuat.

Kelantan:  Langit-langit di kawasan Kota Bharu sudah mula diliputi awan-awan yang bergerak agak pantas. Kepada rakan-rakan yang berada berhampiran kawasan pantai sila berjaga-jaga.

Pahang: Tiga daerah di Pahang iaitu Kuantan, Pekan dan Rompin berkemungkinan dilanda banjir semasa kejadian ribut tropika Sonamu yang diramal membadai negeri-negeri di Pantai Timur bermula hari ini.


Sumber: Ramalan Ribut Tropika Sonamu Melanda Malaysia | melvister.com 



Diharap semua rakyat Malaysia dapatlah berdoa kepada Allah SWT supaya ribut ini bakal melencong ke tempat lain seperti yg berlaku suatu ketika dlu..


Saturday, January 5, 2013

Menyampah ngn manusia tak reti bahasa -.-'


mlm nie.. bru jer excited nk tngk bola,..

tpi disebabkan seorang manusia yg tak reti bahasa..

mood ak trus down !!!

* mula-ii nk say sori pada pnyokong pasukan Johor.. bukan nk kutuk Johor cuma nk marahkan seorang pnyokong Johor yg mmg tak reti bahasa..
hanya dye sowrnk jer yg saie nk marah.. 

Kowrnk tau kan ? mlm nie game apa ? TRW vs ATM kan ? piala Sumbangsih.. ada ker pasukan Johor lawan skali kat sini ? takder kan ? tpi.. ada jer sowrnk manusia tue..pnyokong Johor larh.. dorp cbok-ii ckp "Ok ! sokong Johor !" klau dye tulis di status dye takper larh kan ? nie prgi komen kat status aku yg mser tue aku tanya Sokong TRW atau ATM .. dahlarh prgi kutuk-ii TRW dan ckp TRW akan kalah.. sbb ramai pemain TRW prgi Johor.. aku rasa hanya 2 jer pemain TRW prgi Johor.. tue pown tak abis bayar lgi tue..

Dye ingt dye tuhan ker nk judge pasukan org -.-' boleh blah larh kau ! mnympah aku !

aku tak prnah-ii kutuk pasukan lain... dye sesibuk jer nk kutuk-ii team TRW .. mnympah tol aku -.-' dahlarh mcm nk sruh org minat Johor.. weyh ! hak aku larh aku nak minat team mana pown bangang ! lgpown aku lahir kat Kelantan larh !! 


Thursday, January 3, 2013

Mengantuk dalam kelas -.-'


Assalamualaikum semua :3


tngk gmbr kat ats tue ... tue larh kelas aku masa subjek BM ...

Cikgu tue sebenarnyer best mngajar.. tpi agaknya..awal-ii tahun nie dye tak tau nk ajar apa kowt.. tue yg vudak-ii kelas aku jdi down nk blajar tue.. aku awal-ii lgi dah mngantuk -.-' aku nie sejenis pelajar yg tak boleyh kalau cg yg mngajar tue tak ada sense of humor.. mksud aku..takder lawak dlm mngajar.. asyik baca buku teks straight forward..atau pown cikgu tue jenis suka membebel. Aku mmg akan mudah mngantuk dalam kelas cikgu-ii berkenaan..


tpi aku takder larh smpai tahap mcm budak kat atas nie.. tdoe dlm jamban is not my taste -.-' Aku cuma rasa kuyu jer.. rasa mcm syaitan duk bergayut jer kat mata.. mmg mngantuk sngt ! lgi-ii klau subjek tue cg dye tak best atau aku yg tak minat subjek tue...

tpi kalau..subjek yg aku minat..mmg aku akan participate terus menerus dlm kelas tue.. contoh mcm kelas Bio dan English..mmg keduanya mrupakan subjek kegemaran aku utk skrg nie.. Bio nie berkait dngn apa yg aku blajar dlm subjek science masa form 3 jdi.. senang larh aku nk jawab apa yg cikgu tanya..

English plak ! mmg that are lovely !! aku mmg suka giler jer bila masa English !! suka sngt ! ntah knape , sbb aku aku rasa English nie fun and interesting.. jdi..mmg jaranglah nk tngk aku mngantuk dlm kelas English 

Wednesday, January 2, 2013

SNSD COMEBAK 2013 :3


assalamualaikum ~~

seriusly mmg gila pnyer hepi tdi..

bila on youtube ! trus keluar satu video yg aku dah tak sbar-ii nk tngk !


terus aku tekan butang download ! sbb best sngt !

Tahun nie mmg aku hepi giler larh ! Sbb Grup Girl KPOP yg paling aku minat sngt-ii ! Girls Generation atau orang panggil SNSD atau So Nyuh Shi Dae :D dowrnk dah buat big pnyer cameback utk tahun 2013 :3 Comeback dye brtajuk I GOT A BOY :D 


mmg hepi sngt since tahun lps dowrnk hanya keluarkan lagu The Boys, jer~~ but tahun nie !! mmg daebak pnyer Comeback ! dngn Seohyun yg dah nmpk matang gler ! Yoona yg fully makin cntik ! seriusly semua members SNSD mmg makin gojes skrg :D


wallaweyy !! can't wait nk tnggu jelajah asia diorank utk dtg ke Malaysia :D

hope sngt-ii mereka dtg ke Malaysia :D

p/s : woohh !! kawan aku dpt tawaran SBP di Jitra, Kedah ! fuhh !! jauh gler !! aku ~~ haha ! klau dpt jauh-ii cmtue mmg kirim salam larh ~~ ak taknak prgi.. dpt yg dekat pown aku brbelah bagi antara prgi ke tak -.-'

btw, aku mmg tak suka duduk asrama :D


Tuesday, January 1, 2013

Azam Tahun Baru :3



assalamualaikum :3

sory larh sbb beberapa hari nie dah tak update blog~~

aku bzy sngt nk uruskan hal persekolahan.. and as you know..

i'm now in Form 4

dan baru jer start bersekolah tdi ~~

.....
Aku dpt masuk kelas Science :D

haha ! sebenarnyer walau aku dpt 8A pown.. dlm PMR tpi aku ttp rasa low jugak ! walau aku sowrnk jer straight A student dekat skolah tpi aku tau sesangat , yg prkara itu telah pown brlalu ! i'm must move on dan aku taknak bermimpi-mimpi indah lgi ! aku prlu hadapi realiti yg aku bukan lgi pelajar menengah rendah ! aku dah jdi pelajar menengah atas ! 

Di form 4 , suasana dah tak mcm budak-ii lgi ! kita kena serius utk catch up semua subjek ! walau aku nie susah sngt nk serius dlm bnyk-ii hal ! sbb hobi aku adalah KETAWA !! aku mmg akan ketawa walau lawak yg dibuat itu adalah sngt biasa jer.. jdi bila kita ketawa mmg susah larh nk serius kan ??

aku tau ! aku mmg tak boleh nk larikan diri dri asyik ketawa..tpi still aku boleyh belajar dlm keadaan mcm tue.. aku mmg tak suka belajar dlm keadaan yg stress.. hard ! mcm skrg nie larh.. ak still berblogging~~ bukan apa.. aku taknak stress otak.. nnti boleyh gila aku -.-'  aku belajar jugak, and at the same time, aku tetap berhibur.. jdi aku tak STUDY HARD ! aku cuma mau STUDY SMART mulai tahun ini :D

Tadi, aku dah start belajar BIOLOGI.. satu subjek yg aku rasa akan bunuh aku ! mmg itu pndapat aku pada mulanya.. tpi tdi ~~ aku rasa subjek nie interesting sngt ! entah kenapa..aku rasa hepi jer dan rasa excited bila cg sruh balik buat nota kat rumah.. i can more understand :D

dan kerana minat yg tetiba muncul trhadap subjek Biologi ~~ aku jugak buat research ciket-ii dan ada juga cg biologi aku story tntg cabang-ii pekerjaan yg ditawarkan bagi pelajar yg minat bidang Biologi .. fikiran aku utk masa depan aku mula bercambah ~~

dulu.. cita-ii aku hnya ingin menjadi seorang pensyarah ~~ pensyarah bidang kebahasaan di mana aku boleyh handle kelas Public Speaking.. tpi selepas mengenali apa itu BIOLOGI dan mula mengetahui bidang pekerjaan yg ditawarkan oleh pelajar subjek itu. aku bertekad utk jdi pkai BIOTeknologi atau mybe aku boleyh struggle utk jdi Jurutera BioGenetik :D It's so interesting !!


Cg cakap bidang BioGenetik jarang dikuasai oleh anak-ii malayu kerana mereka takut. tapi aku traser mahu mencabar diri aku ke arah yg lbeyh baik.. dan itu mmg tak mustahil kan ? Aku nie mmg peminat setia CSI di channel 701 atau cerita-ii penyelidikan di astro. Aku rasa seronok tngk mereka pintar dan bijak dlm penyelesaikan kes-ii yg rumit dan sngt profesional dngn kerja. kalau mereka boleh kenapa aku tak boleh kan ?  

terasa ingin jer memakai Lab Coat , sambil menyiasat di makmal... membuat pelbagai research dan menamakan spesis mikroorganisma yg baru dijumpai. Mmg aku excited sngt utk mempelajari subjek biologi ~~