Wednesday, May 11, 2016

Tak semua sukakan kita ~

Hi, selamat pagi, hari ini aku stay dekat rumah jer ~~ Smlm dahh keluar dngn kwn kwn prgi skolah tolong packingg goodies bag utk hari guru yg bakal tiba... sehari sebelum tuu dah keluar jalan jalan cari barang dngn ustazah norizan dan cg roslina ~~ Hrinii mcm biasaaa, home alone xD heheheh

Image result for kawan tikam belakang

Btw, smlm kaan aku kluar dngn kwn kwn akuu, so trdengar mcm mcm gossip trbaru , kami dh lama xjumpa msti lhaa bnyk cerita baruu yg timbul.

Apa yg membuatkan aku menulis entry ini adlh kerana sebuah cerita tntg aku yg diceritakan oleh kawan aku tuu. Dia kataa Si B *bukan nama sbenar* dh lama tak puas hati dngn aku ! Oh double WOW ! masa aku di KMPP, kwn aku dkat sanaa dh storyy sikit sikit psal awek dia, si B nii, ops skrg dh jdi ex-gf. Rupanyaa dri zaman skolah si B nii tak sukakan akuuu ! Dia tak prnh nk save nombor phone aku dlm contact list nyaa. alasannya, aku rpt dngn boyfriend dia. oh itu lgi double wow seriously ! Rasa nak menyumpah pun ada ! Gila ! selama nii dia hipokrit dooo kawan dngn aku. Aku mati mati ingt dia btul btul nk kwn dngn aku dan bukan sbb bestfriend aku si H tuu.

Di, KMPP, si H dilarang tegur aku oleh si B. she's so jelous of me. Oh My God, seriously dia gila ke ? bru setakat jdi girlfriend dah queen control. Aku dngn si H tuu kwn sejak form 1 lgi ! Semua cerita rahsia, si H bgtau akuu. I didnt feel anything more than just a feeling of love to the friend ! si H dngn aku hanyalah kawan rpt. well, rmai kata perempuan dngn lelaki mana boleh jdi kawan rapat, Tapi aku boleh buktikan yg aku dngn si H tuu mmg sekadar bestfriend yg brkongsi cerita dan problem. Aku tak faham kenapa si B boleh trgamak nak hancurkan sebuah persahabatan hanya kerana sikap cemburu buta, Kalau aku ni mmg jatuh cinta dngn si H, what for aku nk tolong kau dngn si H hrituu. AKu tak prnh sngka kau akan buat mcmtu. Dulu si B nii slalu cri aku klau ada masalah, dia cerita tntg perasaan sukaa dia pda si H, dan dluu dia juga prnh couple dngn si A yg juga merupakan bestfriend aku. AKu tak prnh trfikir yg dia rupanya talam dua muka. Klau stakat assumption aku jer, mmg lah kemungkinan ia tak benar, tpi, sblum aku hbis mtrik hari tuu, right before minggu study week, si H whatsapp aku mintak maaf, dia mintak maaf sbb prsahabatan kami yg mmg akrab tuu jdi suam suam kuku di mtrik pdahal kami satu matrik yg sama, KMPP ! Dia tnjuk semua bukti yg si B mmg tak sukakan aku. Diorang prnh brgaduh sbb si H berbual dngn aku di KMPP nii swaktu ketika dlu. Apa yg aku boleh cakap, B, kau sngt hipokrit !

Aku bukan org yg suka membenci org, tapi aku rasa aku mcm dh takleh maafkan kau. Hentikan sikap hipokrit kau pada aku. Aku hrap kau perasanlah sikap aku dle whatsapp grup. I'll never joking around with you anymore B. Aku rasa mcm bodoh percayakan kau selama 3 tahun kita brkawan ! Kwn kwn, aku hrap entry nii boleh buat kau faham kenapaa sikap aku lately agak dingin dngn B. Dia tak ikhlas brkawan dngn aku. Dia juga cerita dngn kwn kwn aku tntg perasaan cemburu buta dia trhdap aku.

Satu jer kau prlu ingt B. Aku takkan tolong kau klau aku tak sukakan kau, aku takkan tolong kau klau aku suka dkat si H or si A. Aku tolong atas dasar prsahabatan kita. Klau kau kenal aku, kau patut tau aku sngt pntingkan kawan kawan aku. i'm really adore my friend. Kerana aku tau, tanpa kawan kawan, apalah akuu ni utk hidup sendirian di dunia. Dan satu fakta yg aku prlu terima hakikat, aku tak patut percayakan kwn kwn aku 100% Kau tlh mngajar aku bhawa kdangkala, kwn kita bukan sukakan kita. Aku tak prnh mendoakan kau putus dngn si A dluu dan skrg si H. tak prnh walau skali aku nk doakan mcmtu. Apa aku dapat dngn mendoakan keburukan ?

I hope, we wil not meeting again, aku lebih rela kau jauh di mata aku dripada aku trpksa brdepan dngn kau dan menyembunyikan kekecewaan aku trhadap kau. Mulai hari ini, aku prlu lupakan sebaris nama kau dari hidup. Aku hrap kau faham keputusan aku, B. Sudah-sudahlah berlagak hipkrit dan bergurau gurau dngn aku dalam whatsapp grup. Aku dah tau semuanya dan kau tak prlu pura pura sukakan aku lagi. B, aku dh tau segalanya !

Mungkin kau akan baca cerita aku nii sbb aku prnh bagi kau link blog aku, atau mungkin kau tak akan baca pun blog aku sbb kau xsukakan aku. Cuma satu aku nk pesan, klau kau baca dan kau dpt sense yg entry adlh tntg kau dan dua ex-boyfriend kauu tuu, berubahlahh, buang sikap hipokrit kau, buang sikap cemburu buta kau, buang sikap asyik mahu mnyalahkan org ats kesalahan kau sndiri. Ibu si H bukanlah budak kecik yg kau prlu nak maki hamun. Apa slhnya seorang ibu memanjakan anak dia. Apa dngn ibu si H sndiri pun kau perlu cmburu buta ? You r seriously such an ignorance, B !

Image result for kawan tikam belakang

Bye.

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3