Wednesday, June 8, 2016

Projek Mega Raya Ramadhan :D

Assalamualaikum and hai buddies ^^

Akhirnyaa mlm ni aku brkesempatan utk update blog. Selama ni asyik busy mndwnload request drama drama dan movie atas prmintaan kwn kwn dan jugakk ibukuu sndirii hahahahaha. Aku lhaa tukang dwnloadnyaa dan akuu jugak lhaa tukang mngedarnyaaa. Nasib baik ada telegram yang memudahkan proses mendownload tuu hihihi. Harini aku dah selesaikan mission mghntr hard disk yg dh berisi bnyk tuu pda kwn akuu tuu. laptop aku pun dh penuhh dh dngn drama smpai aku dh tak trdaya nk menontonnn. bosaan lhaaa jugaak asyik tngok drama jerr...

Ops, dh trlebih melalut dh nii, so aku tumpukan pda tajuk asal --> Projek Mega Raya Ramadhan aku dan ibuuu. hehehe, tahun nii kan aku brpeluang brpuasa sbulan full dngn famili so bnyklah masa brsama. p/s:  Doakan aku dpt smbung degree yer kwn kwn :') brdebar lhaa jugaak nk tnggu kputusan upu bulan 8 nii. So, tahun ni sbb ada akuu, ibu pun bgtau yg ibu xnk order, xnk beli kuih rayaa tahun ni ! NO ! So, kuih raya tahun ni, akan jdi KUIH RAYA HOME MADE ! wahh excited pulakk mndengar nyerr. seronok lhaa nnti first raya *biasanya famili kitorang buat open house raya prtama* dptlhaa hidangkan kuih rayaa homemade dkat tetamuu, khususnyaa kwn kwn akuu hehehehe. Asyik hidang kek coklat moist jer bosannn ahhh.

Jadi, sblom Ramadhan mnjelang tuu, sibuklahh ibu dan papa prepare brg brg utk projek mega kami tuu. Beli oven bruu ^^ tuuu yg pling excited tuu, dpt gunaa oven bru hehehehhe. Semua jenis tepung dkat kedai tuu ibu beli, Semua jenis gulaa pun adaaa. hahahahha aku pun rasa nk trgelakk bilaa bukak plastik tngok brg brg bnyk nk mampus. Stok setahun hahahahahaha.

Ramadhan yg ke-2, smlm, kami memulakan projek mega kami hehehehe dan trut brsambung pagi tadii jugaaak. Hasilnyaa, Biskut Butterfly,Biskut Untaian kasih, Biskut Semperit Dahlia, Biskut Sarang Semut, Biskut Semperit rangup, Biskut Chip Coklat ! Woah dh enam biskut rayaa dh dihasilkannn selama 2 hari ! woah aku pun trkejut bila kira kira tuu. hahahaha

Selebihnyaa, jom tngok gmbr !



hri pertama buat biskut tuudiaaa semuaa sibuk nk join sekaki !


tuudiaa tukang canai tukang terap. Hari prtama jer lhaa rajinnyer hahaha, EXCITED punya psal.

Biskut Butterfly, terselit jugak biskut bungaa disituu heheheh

Rasmikaan oven baruu wooo !

This is Semperit Dahlia, adik aku pnggil Biskut Upin Ipin.


Biskut Chip Coklat ! Sngt nyum nyum mcm chipsmore !




That's biksut Sarang Semut. Adik aku ckpp, nnti btul btul ada semuut brut tauu.


Tuu Biskut Untaian Kasih, punyalhaa lenguhhh duk buat bg jdi bentuk diaaa tuuu !


That's my feveret ! Semperit Rangup ! Kemain tabur coklat rice bnyk bnyk ! Masuk dlm bekas ais krim jer dluu. hehehe

Tuu jer lhaa gmbr gmbr in the making process for two days, Kelmarin dan juga harinii.

Esok, Cornflakes Madu dan Popia Nestum pulakk !

Okaay byee, gue mau nonton Drama Korea Vampire Detective ! Hoho !

Byebye ^^



No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3