Thursday, January 12, 2012

my new life in 2012

Anneyong semua…
Chal chinessoyo ???

Syer nk brcerita niey…. Sblom tu syer ada 1 teka teki :-

*apa bezanyer cara jtuh tingkat 1 dan jatuh tingkat 10…*
- adik aku ckp : skit ! (aku ckp dua-dua skit)

Dh fed up ke???

Jwpannyer :- klau jatuh tingkat 1 kita akan jatuh dulu dan brbunyi *bukk!* dan strusnyer bru la kita mnjerit kesakitan *aaaaaaa!!!!!!aaaaaaa!!!!* manakala klau kita jatuh tingkat 10 kita akan menjerit ketakutan dulu *aaaaaa!!!!!aaaaaa!!!* brulah kita mndarak dngn TIDAK selmatnyer di atas bumi dan brbnyi *bukkk!!!* tpi kita msti la dh xkan berbunyi dan slps mndrt sbb agaknya kita dan masuk ALAM LAIN….hehe

Ok!! Back to our point !!! plezz….

So.. sprti yg kowrank mklum dlm stori ak yg lps-lps…. I’m now is !5 years old limabelas tahun… kira cam si manis 15 la nieyy… dan remaja dah ke??? Hehe… well now in my scul I’m in 3Amanah … ckgu-ckgu pnggil bdak-bdak gnting…hehe..almklumla kitowrank ni kan calon UPSR eh, silap calon PMR la… dudk di dlm klas 3A…mmg berisiko tpi kedudukan yg tpt… kmi + aku dah jadi hrpan dan sandaran sumer guru utk mmbanggakan sekolah dan juga ibubapa dngn kputusan straight 8A !!! cuba angkt tngn sper yg xnk kputusan cmrlang dlm peperiksaan ….??? Xde… klau ada pun… hemm… ak x tau nk ckp apa la…

Hri prtama aku ke sekolah.. hujan lebat mencurah-curah ke jln raya… then when I arrive at scul I saw najwa&fatin.. then I saw in the class… not open yet… then i saw teacher Zaleha yg awl-awl lgi trsnyum (mood yg bgus) then teacher ktawa why??? Coz pak lawak kta dh dtg… iskandar mmbisikkan I miss u…pda teacher…haha..then tnyer do u miss me… mmg bravo budak tu… hehe..
then I saw kwn sejagat iskndar iaitu : haikal,haiqal,faiz… haha… Faiz dh jdi pngwas..
n look so nerd with his new hair I though…maybe??

Then I go to the class with a signboard 3A n I open the door… so I’m the first who got a place in the first seat…hehe.. then memey came.. with a *invisible bag * pdahal dtg sehelai sepinggan jer… n sit beside me…. Then.. one,one coming….n this year I still have my ADNI Halianie bcoz dia xjdi pindaah..hoho! Then Mr. Rusli came… he said he is going to teach us Sejarah… n he gives a log advices n jokes in the morning… he firstly warning… “don’t try to get B in Sejarah”… ayoyo…. I think I’m dead X_X” …. Haha…. There are all my bestie in the class exept Hidayah… oh no?? I really worried… I remember her message last nite…

Jika saya x dtg esok,jngn risau la kwn #dayah ….

seram btul bila bcer mssj dyah tu…. Then…

I saw a blue bag outside*shy too come in* I think she is Nur Hidayah… the person who I really want to meet in this scul… then the ddoor open and at last I saw her…!!!! Hoho.. I shout to her “dayah!!” n wave excitedly…. Now I saw her n I’m really satisfied… wheewww…. Then my clas teacher came… teacher Mimi Kartini who is going to teach us English… I bet teacher Zaleha/teacher Hasnah(dayah’s G. mother) but…. It’s ok.. she’s kind..but the problem is about her voice… so slow and can make me sleepy..hehe… that the first gossip that Iskndar told me in the new year morning.. sesi mngumpat prtama aku rupanya ialah brsama iskndar… I though with dayah,,or mybe memey… that boyz mmg la…

then we going to take our textbook… suddenly when I write my name in the textbook I saw my aunt cikyah… n my same age cousin Awish…. I ask to myself why they came??? Cikyah smile to me… if I’m not wrong Awish dh x bersekolah sjk tingkatan 1.. krana tlh ke sekolah pondok… then I know he is going to scul again n study in 3B…. Pkp ak y ltk dia klas tu c0z tkut 3A bljar lju… n dia x smpat nk fhm coz dh 2 tahun x ikut bljar… tpi klau dah boleh ikut pkp ltk dia same class ngn aku… 3A… ini kliey prtama tau aku bersekolah brsama spupu aku… rser jngl pun ader jugak… enough with that….

So…my new life have begin… I hope I can really study hard+smart to do my best in exam later…
Ok…I got to stop here…


Still catch dear…

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3