Friday, January 13, 2017

Semester Breakk !

Assalamualaikuuum, adios aminggo :)) 

Image result for semester break

Aku tgh tnggu azan isyakk, smbil earphone trsumbat di telingaaa, then tngan sdang gigih menaip. Lamaa tak menaip sejak the last post bulan november tahun lps. ceh lama pulak bila dngr tahun lepas tuu. I guess lps post psal amyra dngn amar tuu i've been busy with my student life. Baru skrg i have so much free time eheee. So ! my semester break has finally comee !!! Cuti sebulan sblom masuk sem 2 bulan Feb nnti.

Image result for semester break

So, bnyk cerita cerita spnjang di UMT yg belum smpat aku coretkan di ruangan iniii. Trmasuk, article utk tahun baru 2017 since di malam tahun baru aku tgh busy mghafal utk subjek Mikrobiologi sbb esoknye 1 Januari 2017 ada paper tuu. So, dngr jer org duk countdown, main bunga api dri bilik smbil gelak sorang sorang. 

Aku pun dh selesai mnduduki Peperiksaan Akhir Tahun bagi semester pertama  !!!! Aku ada 6 paper semuaanyaa. Okaay, cerita psal exam aku akan story dkat article lainnya. Skrg focus utk article sem breakkk. 

Aku balik naik bas jer,, Ekspress Perdana pkul 2 ptg kelmarin, dan smpai dlm pkul 5 lebih lpstu ibu terus ajak aku masuk kedai Nagoya kejap nk cri kain cotton nk buat mini kurung. Aku seronokk gilaa bila masuk jer pgar rumah i can see, adik adik akuu duk melompat lompat dkat tangga mnyambut kepulanganku. Apa lgi best lgi bahagia selain dri adik adik begitu seronoknya tngok kau balik dan trus lari lari nk ambik beg, actually sbb nk tngok aku bwk balik apaa kaaan budak budakk. apa apa pun akuuu bahaagiaaaa.

Malam tuu, papa belanje makan since aku and adik aku sorang yg dkat asrama pun sama sama balik. Satu family aku that consist of 10 people are COMPLETE ! Lpstu dlm kul 11 lebih bru smpai rumaah. lps solat tuu trus semua ke alam mimpi. Aku jer yg tak tido sbb nk layan drama korea dlu kejap. 

Semester break adalah masanyaa utk aku golek golek dkat rumah, jumpa kwn kwn skolah smbil brgossip. Lama tak jumpa, so semestinya ada bnyk drama dan kisah yg brlaku di spnjang tempoh ituuu. Satu lgi plan adlh semestinya FOOD TRIP ! aku dianugerahkan mmpunyai rkan rkan yg juga gemar MAKAN ! so food trip mmg acara wajib kami :D 

Image result for food trip
*gmbr hanyalah dri ihsan pkcik google

Then, aku jugak nk marathon movie,drama dan lain lain yg brkaitan. Then, nk update blog, nk start baking balikkk, then nk buat apa lgi hahh. haa bnyk lgi lah. enjoy one month okaaay. Next sem cam seksa jer bila tngok kpd jadual tuuuu. 

And well, mlm ni, nk tnjuk movie Now You See Me dkat bebudak nii. Lpstu nk bg tngok movie Finding Dory lagii. WOHOO !!!! 

Okaaay, that's all from me for tonight... i'll continue later on when i feel like hehehehe. 

Annryonghigaeseyoo :))

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3