Thursday, February 9, 2017

Hwarang : The Beginning

Hai semuaa :)) Mlm ni trase idea utk menaip dtg. Itupun selepas penuh beremosi tngok drama Hwarang (kdrama) tdii. So, korang boleh tahu lah kan tntg apa entri aku mlm ni kaan.

Image result for hwarang

Drama Hwarang nii mmg begitu menarik minat aku lately nii. Aku lupa pulak drama ni gantikan drama apa. Tpi, drama ni ditayangkan di KBS2 channel 391/392 Astro. Aku pun mse first first tngok tuu xtau drama ni siapa pelakonnya. Siapa hero siapa heroin sbb mse mula mula tuu xde minat lagi nak tngok drama ni. Well, mse trailer/teaser drama ni kluar wktu tu aku bru hbis layan drama Scarlet Heart dngn drama Love in The Moonlight yg kedua-duanya bergenre history. So, takut timbul bosan lah tngok drama genre sama so aku mcm buat tak layan jer drama ni. Kesian drama nii hahahaha.

Lpstu, wktu tayang tuu aku cuma dwnload jer dan akan tngok nnti. Tapi, lps dh tayang dua episod kwn aku bgtau yg kwangsoo jdi cameo utk ep 1 dan ep 2 drama ni. Rasa mcm excited lah nk tngok kwangsoo kaaan. So, aku pun tngoklah. Then, trkejut gilaa, actor, actress adlh org yg aku kenal ! Hero, Park Seo Joon yg aku follow since drama Kill Me Heal Me, si Hyungsik ZEA yg aku minat dri drama High Society dan jugaa heroin yg tak mungkin aku tak kenal, Go Ara. Ada Choi Minho dri SHINee, V from BTS perghhhhhh tak tau lah nk ckp apaa dngn barisan pelakon Hwarang yg sngt wonderful. Then layan dan faham jalan cerita, NOW ! dh episod 16 lgi 4 episod dh nk hbis. Tdi, aku beremosi gilaa tngokkk. Dan rasa brbangga dngn Hwarangku yg trcintaa. Rasa kesian dngn Ji Dwi si raja yg tidak bertakhta dan si Seon Woo yg hidupnya tak prnh aman sejak kecil.

Image result for hwarang

Well, tak nak ckp bnyk, i'll just go through the synopsis. Sinopsis yg lahir dari hati yg tulus hehehehehe. Sinopsis yang tak official lahir dari hati peminat drama ni. Akulah tuu hohoho.

Hwarang, kumpulan lelaki lelaki muda yg tampan,hensem yg juga lahir dari keluarga yg berkedudukan pada zaman King Jinheung. Hwarang di create oleh si Ratu yg cuba utk mlindungi takhta yg spatutnya diduduki oleh anak lelakinya, Sam Mek Jong yg juga merupakang King Jinheung, raja kerajaan Silla. Pada zaman tu ada 3 buah kerajaan yg trpecah iaitu Silla,Baekje dan Goguryeo klau tak silap. Drama ni lebih berkisarkan kpd kerajaan Silla yg ketika itu ketiadaan raja dan diperintah oleh si Ratu. Drama ni bermula dngn kisah si hero brsama shabatnya, Mak Moon (kwangsoo) dalam usaha mencari keluarga Mak Moon yg tinggal di capital city of Silla, tpi mereka berdua, Mak Moon dan Gaesae (Bird-dog) yg digelar peasant tidak dapat masuk sewenang-wenangnya dlm capital city of Silla. Drama ini juga memperkenalkan watak watak pembantu sperti watak Choi Min Ho, watak Go Ara si kaki pencerita, watak watak jahat serta watak si lelaki yg dikatakan merupakan raja Silla yg sedang bersembunyi (Hyungsik)

Hyungsik dlm drama ni dikatakan merupakan anak kepada permaisuri dan spatutnya merupakan King of Silla. Dia adalah the faceless king yg tidak mampu mengakui bahawa dia adalah raja atas arahan ibunya yang merupakan pemerintah Silla pada waktu itu. si Ratu masih tidak mempercayai akan keupayaan anaknya sendiri utk menerima takhta kerjaan Silla, maka baginda tak turun takhta.

Masalahnya, ada rmai yg aim utk mndapatkan takhta kerajaan Silla itu dan cuba mncari the faceless king demi utk mmbunuhnya dan menjadi the new king. Maka, kerana itu si ratu cuba utk create anjing royal family dlm bahasa kasar iaitu Hwarang. Baginda memaksa ank ank kepada keluarga keluarga berkedudukan di Silla waktu itu utk menerima jawatan itu bagi mengcontrol kuasa keluarga keluarga trsebut. The faceless king (hyungsik) cuba utk mnyertai Hwarang dngn mnyamar dan mnukar nama kpd Ji Dwi.

Si hero pula (Park Seo Joon) telah kematian shabat karibnya. Dia telah brtemu dngn ayah kepada sahabatnya, dan lelaki itu menawarkannya utk menerima identiti anak lelakinya yang telah tiada itu. Ayah Mak Moon, Master Ahn Ji merupakan tabib (doktor) yg trkenal di zaman Silla yg snggup memberikan khidmat tanpa mengutip wang bayaran. Dia juga mempunyai anak perempuan (Go Ara) yg juga mengikut jejak langkah mnjadi tabib.

Di prtengahan cerita Go Ara dan Sunwoo (park Seo joon) telah jatuh cinta antara satu sama lain. Sunwoo telah mnyertai Hwarang, manakala Go Ara mnjadi tabib di Hwarang. Ji Dwi pula mula jatuh suka pada Go Ara.

Banyak lagi kisah yg berkisar dalam drama ni sprti kisah prsahabatan anak anak muda. Kisah kekeluargaan. Kisah adik dan abang, Kisah pengorbanan.

Aku sngt syorkan drama ni utk korang tngok. Sngt best, sngt bnyk moral value yg ada dlm drama ni. Drama penuh emosi tapi tetap trselit unsur lawak jenaka antara watak watak dlm drama ni.

Besttt sngttt kooorangg !!! so, sperti biasa, i nk blanje gmbr gmbr dlm drama Hwarang utk koraaang.

Image result for hwarang : the beginning
kwangsooo (cameo)

Image result for hwarang : the beginning
i love them 

Image result for hwarang : the beginning
hwarang ~~~

Image result for hwarang : the beginning
blanje gmbr ji dwi ngn ah ro lahh

Image result for kdrama hwarang

Image result for ban ryu hwarang
jejaka yg hensem dan baik dan aku kesian sbb dia ada ayah yg teruk

Ban ryuuuu ❤

Image result for ban ryu hwarang
roommate of hwarang

Image result for ban ryu hwarang
gf sun woo dan gf ban ryu

Image result for ban ryu hwarang

Image result for ban ryu hwarang
sukaa dorang, slalu gaduh tpi kadang kadang jdi kwn

Image result for ban ryu hwarang
tak lupa jugak kpd uri Taehyung !!!

Image result for hwarang

Image result for hwarang
merekaaaa ❤❤

Image result for hwarang
comel 

okaaayyy that's all from me :)))

Hope u like this entryyy ^^


No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3