Tuesday, March 26, 2013



Lama jugak aku lupakan blog kesayangan niey :') sori blog, i'm bit busy ! bnyk kerja dan rancangan yg nk dibuat.. bnyk cerita yg nk ditonton pda cuti skolah kli niey.. muhehe ^^ Tambah pulak line tenet ok semacam jer minggu niey so, trus layan youtube :D


Prnah tak kowrnk terfikir mcm mner rupa husband kowrnk nnti.. prnah tak trfikir mcm mner larh sifat dan perwatakan dye nnti.. msty pernah kan ? Prnah tak kowrnk berkata-kata sndiri sifat yg diinginkan utk your other half tue.. Saie prnah dan telah pown dilistkan :D 

Saie mahukan other half saia yg Baik, setia, tak panas baran, cool, suka berjenakan, memahami, tak mngongkong, dan saia akan gembira jika dye menyokong minat saia, saia nk lelaki yg berpelajaran tinggi, Soleh :D Saia, pling tak suka lelaki yg mngongkong,, yg cmburu buta.. suka sngt menghalang minat aku .. suka pukul perempuan and mny else bad attitude yg mmg benci giler !

Tpi, once i met him, if i'll fall inlove with him.. I'll just Love The way him is :D cuma saia brharap dan brdoa agar dye menepati ciri-ii idaman saia ^^ 

Tpi,, di bangku skolah nie,,, saia masih blom ready utk mnymbut cinta org.. saia takut ia tak smpai ke pnghujung.. Cinta yg saia mahukan adlh cinta yg sejati.. kerana cinta Abadi sudah saia punyai iaitu cinta kpd Allah SWT dan Rasulullah.. Saia mahukan cinta pertama saia smpai ke pnghujungnya.. kerana pada saia.. Cinta dan hati saia hanya ada satu dan tidak boleh dibahagikan.. Saia mahu serahkan cinta saia full percent ini juga pda lelaki yg hatinya juga full percent utk saia.. Sbb itulah.. saia tak mahu bercinta di zaman skolah.. kerana bgi saia, cinta di zaman skolah tak kekal.. hanyalah mainan perasaan atau gelodak nafsu ada muda yg ingin disayangi :)

Disebakan itu, walaupown saia sudah mnjumpai lelaki yg saia rasa bgaikan soulmate saia,, tpi saia ttp tidak mngikat hubungan itu dngn ikatan percintaan. Bgi saia, hanya satu cara dlue, utk memahami, mengenali isi hati dan budi pekertinya adalah melalui ikatan persahabatan yg cukup indah :D 

SO, jngn trburu-burulah utk menerima cinta.. fikirlarh kpd your other half yg akn muncul dlm hidup kowrnk nnti.. kowrnk nak ker klau other half kowrnk menerima sisa-sisa cinta dri org lain.. so ! think wisely friend :D


2 comments:

  1. listkan memang boleh dear...tapi yang kita jumpa nanti x tentu boleh memenuhi kriteria yang kita dah list down-kan dalam list yang kita buat tu atau tak... ^_^

    only time will tell...

    ReplyDelete
  2. Mari join sini, best!!

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/giveaway-topup-pearlcholic-birthday-by.html

    Thanks!

    ReplyDelete

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3