Thursday, May 7, 2015

Go on with matriks KMPP (2015/2016)

Assalamualaikumm ~~
Salam sejahtera salam 1 Malaysia, ahakss ><

Hai, rakan rakan batch 97, result upu dah dpt ehh semuanyaaa ? klmarin kan~~ 6 Mei 2015. akuu ponn klmrin agak xsihat, stomach ache and pening pening. rasa nk demam. tidoo dri pkul 10 smpai kul 12.15 bngun tetiba trsedar tntg UPU ! omo omo omoo ! dah ahh ada org buat msalah dngn akuu, so mood xberapa okay. tpi layan jugakk chat kwn kwn dkat grup ws and telegram and Line dngn penuh berhemah. i'm not a person who so into moody mood and then throw it to innocent people ~~

Aku g bukak laman web upu then -,- aigooo "500 Server Error" choii sungguhhhh. berapa kalii ku cubaaa sehingga lenguh jari jemari menekan button reload. then, aku putus asa. hahahhaha, kluar tngok citer korea kejap smbil tnggu ibu balik skolah. sbb kena prgi rumah tukang jahit lpstuu nk siapkan bju raya. ops rayaaa ! nk g further study doh keii, kenoo wak awl sikett. pah sep sep nii pkat post dpt upu ~~~ akuu masih belum dpt nk bukak web tuu. mujur ada link alternatif. on, then... dukacita dimaklumkan anda xdpt ! opsss, mknanyaa aku fail lhaa iv tesl hrituuu ! omonaaaa !!!! so, i need to go on with KMPP, Kolej Matrikulasi Pulau Pinang tuu lhaaaaaaa.

Aku tarik jerr nafass inii, bulatkan tekad, then search google, pngalaman senior senior kmpp tuu. wadussss, semangat nk g melonjak lonjakk ! xtipuu ! hahahahahahah serious excited sbb semua, bukan satu dua blog jer ckpp, tpi bila aku search "pengalaman di KMPP" tuu kesemua blog yg aku baca tuu said that KMPP is the best matrikulasii ever. wahaaaa, *i dont know other mtriks bcoz i get kmpp cumaaa, jauh lhaa dri famili akuu. tuu jer lhaaa, then kena blajar addmath fizik balikk.

tpi, akuu check modul matriks, LOL, aku bolehh drop subject fizik utk ambik sc com. okay, cun ! i choose modul 3 sbb adaa bio ~~ yeah yeahh ! jdi budakk medikk. kekekeke, kena bedah tikuss kataa kak senior ~~ baguslhaa, aku tngok elaun sebulan RM250 ~~ okey bolehlhaa tampungg... selain duit belanja yg papa nk bg. bilik di kmpp besarr ~~ 1 bilik 4 org. hrapnyaaa nice nice semuanyaa and gila gila mcm akuu. i hope i dont choose wrong friend ~~

tntg mtriks, upu/asasi/dip, and form 6, poli. bising dngn bendaa alahh nii. duk brmasam mukaa antara kwn kwn sbb nii. mcm budak budak jer.. first aku boleh ckp blajar kat mner mner klau focus kau akan brjaya ! even budak form 6 boleh jdi lecturer kauu tauu ! jngn nk pndang rndah. dah adaa contohh dahh kat dpn mata akuu. budak budak poli, okey jer boleh dpt kerja. budak asasi,dip ponn boleh dpt krja lps smbung ijazah, then matriks ponn samaaa... apa yg nk dikecohkan sngt hah ?? semua org ada rezeki masing kat mana mana lhaa ! lambat atau cpt jer. alahaaiii, jngn dirisaukann ~~

so, skrg aku nii dah kena start prepare, dftr diri 25 Mei, hri Isnin, so papa suggest brtolak hri Ahad. aku pergi brdua dngn papa naik bas. sbb papa mls drive, then turun dkat Butterworth my aunt (adik papa) ciknin akan ambik di situu and prgi rumah dia dkat Kepala Batas (?) klau xsilapp... esokknyaa kitaa dftr. i have 18 more days to go. first time nii first timee. kalut laa aku nk bwk semua benda dlm bilik akuu nii. muhahahaha. ibuu duk kalut sruh aku kiroo bajuu kurung akuu adoo wapoo. mugoo sruhb bwk 10-15 helai tuu gakk. bju kurung akuu 10 helai ckup koo dop xtauuu. hahahahah, tudung okay jerr, brlmbakk. hahahah.

basoo haikall buatt mood akuu nk brstoryy nii trganggu, adoo koo nk hack blog akuu. email akuu, pss dia -,- kauu raserr ? aiiiii basoo hackerrrr nii. lamoo doh xwak kijoo tuu, agaknyaa start balik. ngaduu nge langg bru tauuu ! eeeee ~~~ saboo jerr lhaaaaa

so so so, to batch 97 yg akan brsama sama mndftr di KMPP 25 Mei, let's be friend :D ahahahah

that's all for tonighttt.
bye ;3


1 comment:

  1. I'm gonna miss youuuuuuu! :"(( -Dayahcomell

    ReplyDelete

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3