Thursday, September 29, 2016

Plan Ekspress Balik Kampung ~

Assalamualaikum and hi koorang :)

I'm writing again tonight since i'm so excited. Esok aku akan balik rumah. hahahahahaha kemaaain dah seronok packing barang tdi. Roommateku, kak Nina akan tolong hntr aku ke stesen bas MBKT (ganu) esok. Esok tiket bas aku pkul 10 pagi, Sp apa ntah namanyaa ~ murah jer hrga RM15.80 xmcm harga tiket nk balik kelate arituu masa duduk Penang.

Actually tak terfikir langsung nk balik weekend ni, walaupun dh tau yang Ahad tu cuti. Pagi tdi otw balik dari kelas Hubungan Etnik, Fina ajak teman g tengok tiket bas since dia nk balik Pahang. Masa tu pun belum terdetik lgi nak balik. Tak homesick lah katakaann ~~ well, seriously duduk sini aku xrasa homesick pun since dekat mybe xmcm duduk penang arituu yg aku asyik menangis waktu first week. Sini tak rasa mcmtu, mybe sbb ada kwn kwn yg dikenali yg setiap mlm g mkn sesama. (Hajar and Anis i mean hahahahha) Okay back to the story... masuk dlm kedai beli tiket bas, terdetik utk tngok bas ke Kelate. hrga RM17++ aku tngok tdi. aku pun mcm wow agak affordable lah kan. Lpstu tngok rmai yg beli tiket balik Kelantan.. hati tetiba membuak buak nk balik.

Otw nk naik bilik singgah dlu dkat kaunter ambik barang, maybe brg yg ibu pos dh smpai. and yes mmg dh smpai. Bapak berat smpai org asyik pndang aku waktu tgh bawak kotak besar tu nk bawak naik bilik. Mesti semu org curious kan apa yg ada dlm tuu. hahahahah mne leh gitau :p
Naik bilik then dngn excitednya bukak kotak dan simpan brg tu semua dlm almari. Then, trun balik nk print bukti sign up utk subjek titas di UMTMooc ~ then g beli nasik nk makan lapar. Naik bilik, aku tetiba sajer whatsapp ibu ckp "Ibu, kaklong rasa nk balik" xsmpai beberapa lama ibu reply "baliklah !" and tanya kul berapa aku hbis kelas apa semua enn. Ibu kata nk tanya papa klau boleh ambik aku dri UMT ptg tdi. and tetiba tukar plan sruh aku beli tiket bas dan nnti hari ahad ptg papa and ibu yg hntr smpai UMT. seronok gilaaaaa ! tuu yg aku boleh kata. dngn jari penuh sambal dan tgh duk layan Uncontrollably Fond waktu tuu smbil mkn nasik.

Kelas Titas aku pkul 3, so aku ajak Zu keluar awal sikit mintak teman g kompleks siswa nk beli tiket. Jeng ! tiket berharga RM15.80 berada dlm tangan. frust jugak actually sbb bas mlm ni dh hbis. rugi jugak tak plan awl awl nk balik klau x, aku dh smpai rumah dh skrg klau ambik bas pkul 7 ptg. huwaaaa nasib ahhh ~

HAHAHHHAHHA, okaay itu jer aku rasa cerita yg aku nk kongsi mlm neyy.Goodnight bilobaaa ~

p/s : wei, tdi ada meeting ngn senior tahun 2 Bio Marin, they said Swimming Training will start nextweek on Sunday 9 PM until 11 PM ! bapakk ahh ~ mne gue nk cri swimming suit tah. tak prnh trfikir dlm hidup ni akan blajar berenang smpailah aku dpt course ni muhahahhaha. Kata senior, klau korang taknak dtg atau xnk join kelas renang tuu then, sia sia jer korang ambik program Biologi Marin ni, katanya lgi, kalau korang dh tahun dua, korang dh kena g Pulau Bidong dh utk mnyelam scuba tuu semuaaa. so, ada masa 8 bulan utk prepare diri nk suvive di Pulau nanti ~ excited tpi seram.

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3