Saturday, August 6, 2011

single + c0uple mana lebih sy00k!!

Edisi being single tetap fun last chapter.

·       The hepi go lucky single

Single! Memegang status tersebut bukan mimpi buruk yg paling menakutkan buat u all tau. Mungkin selama ini u all tidak terfikir that being single truly are really lucky!! X percaya..u wanna a pro0f!

Let’s check it out (cekidauk!!)

Ø Puas memikirkan diri sendiri

U all yg dah ada BF tu baik mengaku aje! Fikiran u all pasti akan terbahagi 2 untk memikirkan kepentingn diri sendiri dan BF  kann..bahkan u all juga terpaksa meng0rnankan waktu peribadi untk si dia. Cuba bandingkan dngn kehidupan yg single..u all tentunyer mmpunyai lebih bnyk waktu untk memikirkan diri sendiri..

Ø Bebas bersama kengkawan

Jika ramai kengkawan yang merungut atau mengeluh, gara-gara jarang dapat berkumpul dngn u all sejak u all ada BF. Nmpknyer ada yg tidak kena dngn your love relationship..ingt erk kengkawan adalah org terdekat yg setiap saat membantu u all. So u all yg still single dpt berkumpul dan berjumpa dngn kengkawan tanpa ada yg menghalang.

Ø New relati0nship..no hal lah..

Being single tidak bermakna u all yourself n lonely. Actually u all got many time to meet new pe0ple as more as u want..u can get a new fren never to get someone jelous!

Ø Lebih sihat jika single

Kalau ada BF dah pasti u all always bergayut telefon ataup0wn selalu nk berdating takp0wn berbalas- sms, ataup0wn chatting di facebook sehingga lewat malam. Semua itu tidak akan terjadi jika u all still single! U all juga boleh tidur cepat dan hasilnyer u all akan menjadi sihat dan tidak tersengguk-sengguk when u r in class bc0z u r sleepy!

Ø Lebih bnyk waktu bersama keluarga

Biasanya waktu u all akan menjadi lebih bnyk dihabiskan untk bersama BF. Malahan ada ketikanya di saat family mengajak u all kluar, more reasons u give to them bc0z u lebih senang untk bersendirian while melayan si dia sms berbanding untk bersama family..jika masih single sudah tentu u all akan sentiasa mahu dan mempunyai bnyk masa untk your beloved family..

Ø Can be frenz dngn sesiapa sajer

Berstatus single u all boleh dating ngn sesaper sajer ..dngn keizinan family u all boleh tngk wayang atau keluar dngn kengkawan b0yz tanpa ada yg melarang dan menghalang.

Ø  Tak ada p0lis pencen

“kat mana nie ?” , “dengn siapa ? “ , “buat apa kat situ ?”. nak tak nak  u all terpaksa juga melap0rkannya kepada si dia. Tapi kalau u all single u all bebas melakukan apa sahaja dngn keizinan ibubapa..

 p/s: Jadi buat u all yg still single, u all bebas mcm burung dan dpt relaks ok! Nikmati hidup u all yg still single dan trus berssemangt erk!

Ok aku blah! Dulu

Babaii

Aishiteruu!!!

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3