Thursday, February 2, 2012

Why boyz can’t accept other people fovorite …


glitter-graphics.com



Entry kli ini aku nk berstory tntg dunia remaja… so this is about :: kegedilan Boyz yg mrasakan hanya mereka sjer yg bley mnentukan org len bley mnat ape… :: -_-“

Aku mmg bnci gler dngn boyz-boyz yg pnya skap yg mcmniey… mereka ingt mereka bos???
Sblom tu… aku nk mntak maaf la trlebih dulu…lau kata-kata aku nnti berunsur genderlisme ckit… aku dh x bley sbar ngn sikap boyz dlm klas aku yg ingt mereka jer btoll…. Sori yer…

Let’s I start my syarahan now….

Gurlz yg mmbcer skrg nie prnah x alami situasi mcm niey??

Gurlz A : wah!!!! Kim hyun joong aku!!! Smartnyer!!! / wah super junior la…
Gurlz B : eh,btul ker… m/s mner??? Tunjuk aku !!! (ala-ala mnjerit )
Boyz A : ore hop x bsuh berak, minat … (mnyindir)
Boyz B : tahulah… muka supo ponde (pondan)
Boyz C : kafir plop tu… buke buleh nikah pun…
Gurlz A : biarlah… ikut aku kim hyun joong aku…
Sumer boyz : boooooooooooo!!!!!



Hah! Mcmtu lah situasi nyer… bngang kan boyz niey…

Situasi d atas tu sbenarnya prnah trjadi d klas aku… sbb tu la aku tulis… bdak lelaki niey slalu merasakan dowrank jer btol… mnakala prmpuan nie salah… what the hal man!!! Kwn baik lelaki aku pun prngai nyer cmtu ugak… Justin Bieber,Bruno Mars , Boboiboy dye… pemain bola luar Negara tu…. Ingat dowrank tue Islam ker??? Bukan artis korea jer yg bukan islam kat dunia niey !!! ok!!!
Klau kowrank ada mnat msing-msing knape sep-sep perempuan x bley mnat Korea,Greyson Chance…. Knape ??? knape??? Knape??? Korank bley mnat Justin Bieber… bley BoBoiboy…bley mnat ornk Sepanyol…. Tpi bler perempuan mnat artis KOREA n Greyson CHANCE…. Knaper plak bdak laki nie sibuk kata artis KOREA / Greyson chance nie… x basuh berak… mcmla artis / jaguh sukan kegemaran kowrank tu basuh berak sngt….


Dan…bler kitorank(perempuan) nie nk blajar ckp korea…. Then bdak lelaki (HAIKAL!!!!) cemuh…. Klau dye bley blajar ckp bahasa Sepanyol xpe plak… eh! Gler la…
Xdew undang-undang yg kata hnya ORANG LELAKI sjer yg bley pilih orang PEREMPUAN bley mnat aper… eh, nie bukan ZAMAN JAHILIAH la… skrg niey… perempuan lebih hebat dri ORANG LELAKI…. Yg ramai di UNIVERSITI tu kaum mner erk??? KAUM HAWA jgak…. Yg bramai duk tepi jalan,bwh jmbatan…tue kaum mner pla erk… (KAUM LELAKI JGAK) so…



Bley ker dowrank nk sekat minat org perempuan…. Slagi x brcanggah dri hukum agama Islam xpe… lgipun klau org perempuan mnat KOREA sklipun… org perempuan xkan tukar agama ikut dowrank (korea) lgipun artis korea nie lgi berdisiplin dri artis barat….


Well… 4 those bdak laki klas aku… yg prnah aku marah kat dowrank sal benda niey… aku xkan minta maaf dri kowrank sbb dah marah n ckp kasar ngn kowrank… aku Cuma mempertahankan hak – hak perempuan…. Well… aku rser aku x salah… n sesaper yg dh bcer entry niey… (bdak laki klas aku ) klau kowrank ckp lgi artis korea nie x basuh berak siap la…. Aku akn lwn kau blik…. Bc0z aku bukan perempuan yg lemah !!!!!


glitter-graphics.com

p/s : amaran dan peringatan ini dibawa khas oleh ASHA SHAHIRA ZAMRI… ssaper yg x puas aty ngn entry niey… bley comment n tempelak aku kat cniey or… bley post kat fb aku asha smiley …. Tpi klau kowrank yg akan ditempelak oleh KAUM HAWA aku xakan brtanggungjawab.!! Malahan aku akan blas dan blas kau blik… wahai kaum lelaki… walaupun kaum hawa djadikan dri tulang rusuk kowrank… well itu bukan tiket utk kowrank mempergunakan kami (kaum hawa )…



bye syg-syg sumer...

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3