Wednesday, February 11, 2015

K-Drama REVIEW ! Doctor Stranger

                                          Image result for doctor stranger

Doctor Stranger.

drama nii baru aku habis tngok tdii... drama nii drama tahun lepas lgi. tapi aku baru brpeluang tngok skrg sbb skrg kan aku xder buat apa.. best drama aku ckp

aku bagi 8/10 ! 2 lgi akuu simpan sajaa xD

Sinopsis

okay, drama nii mngenai seorang doktor yg hebat dri Korea Selatan , Park Cheol. Park Cheol nii ada seorang ank lelaki brnama Park Hoon yg pada waktuu tuu masih kanak kanak. Park Cheol ditugaskan secara rahsia oleh seorang lelaki brnama Jang Jung Seok utk prgi melakukan pembedahan jantung kpd President negara Korea Utara. mcm yg kita tahuu lhaa kan, Korea Utara dngn Korea Selatan tidak brhubungan baik. Doktor Park nii trpksa dihantar ke Korea Utara utk mnyelamatkan president tuu kerana kalau president korea utara tuu mati, huru hara akan brlakuu.. askar askra amerika akan mnyerang Korea Utara dan Korea Selatan juga akan mnerima tmpiasnyaa sbb Korea Utara akan gugurkan bom yg 10 kali ganda lebih hebat dri bom yg digugurkan tntera amerika di hiroshima dan nagasaki suatu ketika duluu.. jadi huru hara lhaa juga keadaan di negara korea selatan. 

Jadi, Park Cheol pun trpksa prgi ke Korea Utara. Park Cheol di bawa snyap snyap ke korea utara oleh tentera korea utara sndiri. Park Cheol tinggalkan anak lelakinya di Korea Selatan dan dijaga oleh seorang ahjussi nii. Tapi tanpa disangka, masa Park Cheol tngh melakukan pembedahan ke atas jntung president korea utara tuu tiba tiba keadaan president tu kritikal. Tiba-tiba jer ada askar masuk bilik bedah tuu dan bwk ank lelaki Park Cheol masuk. askar tuu acukan senjata dkat kepala Park Hoon, ank lelaki Park Cheol. Park Cheol diarah utk selamatkan president tuu klau taknak ank dia ditembak. maka, selamat lhaa president tuu. 

Masa, Park Cheol dan ank dia Park Hoon nk dihantar pulang ke Korea Selatan, tiba-tiba ada truk tentera dtg. Rupanya ada arahan dri seseorang utk bunuh Park Cheol dan Park Hoon. tpi, ketua tntra Korea Utara tuu halang dan kedua ank branak tuu selamat. tpi, tntera tuu ada muslihat di sebalik dia selamtkan kedua kedua nya tuu. Park Cheol dan Park Hoon trpksa jdi rkyat korea utara. tpi, apa yg tentera kore utara tuu ckp, org yg bg arahan utk bunuh park cheol dan park hoon ialah, org dri negara korea selatan sndiri. 

Jadi, dua beranak tuu jdi lhaa warganegara Korea Utara sehinggalha, Park Hoon dewasa.. nk tngk gmbr Park Hoon tak ? hensem tauu

Image result for doctor stranger park hoon

nii Park Hoon masa di korea utara.

Park Hoon ni sdang brcinta dngn seorang gadis nama Song Jae Hee.
Image result for doctor stranger park hoon

dia syang sngt dngn Song Jae Hee nii dan bgituu juga sebaliknya.

tapi, tetiba jer, Jae Hee dan keluarga dia kena tangkap oleh askar korea utara. tpi Park Hoon nii brsungguh sungguh nk selamatkan Jae hee. namun suatu hari tuu dia dipanggil utk sambung blajar dlm course medic dkat Pyeongyang Medic School. dia brjumpa balik lhaa dngn tentera korea utara yg selamatkan dia tuu. tentera tuu dah makin kejam skrg nii ! dia kurung Park Hoon selama 5 tahun dkat medic school tu. yg aku tahu medic school tuu hnya org org yg tpilih jer. bila start masuk situu, plajar plajar yg dah jdi doktor tuu xleh kluar dah dri situu. tpi, rmai plajar yg tak tahan sbb sesi pembelajaran dkat medic school tuu sngt ekstrem. mayat mayat brgelimpangan jer sbb doktor doktor kat situu mmg kena apply semua yg dia blajar dngn tubuh tubuh manusia yg sebenar. jdi bnyk lhaa nyawa yg trpksa dibunuh utk mnjadikan seorang doktor tuu brjaya. gilaa x gilaa medic school dkat korea utara tuu. tpi akhirnya lps 5 tahun, Park Hoon mmg betul betul jdi doktor yg hebat. dia mampu bedah pesakit walaupun dlmn keadaan gelap tanpa lampu. dia mampu bedah pesakit tanpa melihat. dhsyat betul. smpaikan kebolehan dia tuu dikagumi oleh doktor dri luar negara. tpi mcm mana ponn, Park Hoon mmg xboleh keluar dari medic school tu. medic school tu bagaikan pnjara ! tpi suatu hri, tentera korea utara yg kejam tuu suruh Park Hoon prgi Budapest sbb doktor Budapest tuu sngt kagum dngn Park Hoon. tpi tentera yg aku xingt nama tuu arhkan Park Hoon balik semula slps 4 hari,. tapi park hoon tknk orgi Budapest. tentera tuu marah sngt sbb rupaya, klau park hoon prgi sana, doktor dkat sana akat bg supplier ubat-ubat, prlatan/wang utk hospital dngn pyeongyang tuu. 

and then, you can see Park Hoon brjaya pulang ke negara asalnya korea selatan ~~ 
 Image result for doctor stranger park hoon

mcm mcm jdi kat diaa. dan dia juga dpt jumpa balik dngn cinta hatinya dkat sana. 

tpi cinta hati dia song jae hee pura pura xkenal dia.

oleh sbb satu insiden, Park Hoon diterima kerja dkat hospital Myung Woo yg berprestij tuu..
tpi ada seorang professor dkat hospital tuu xmnyukai Park Hoon. jeles lhaa tuu, Park Hoon lebih hebat dri dia xD

and mcm mcm lgi benda jdi

ayah Park Hoon mati kena tmbak
tentera korea utara kejam tuu dtg cri park Hoon dkat korea selatan ut bls dendam
park hoon jumpa dngn org yg bg arahan bunuh dia dngn ayah dia
'psal pesakit
and more ~~

korang kena tngok lhaa sndiri drama nii yer.
sbb letih jugak nk cerita satu satu dri ep1 smpai ep20

kalau korang nk tngok drama nii sndiri drama nii

sila klik 


dkat blog tuu, dia jugak ajar cara nk dwnload drama nii. tpi pastikan you all ada IDM utk dwnload dngn senang tauu ! 

SELAMAT MENONTON ^^

Image result for doctor stranger park hoon

Image result for doctor stranger park hoon

Image result for doctor stranger park hoon

Image result for doctor stranger park hoon

Image result for doctor stranger park hoon and soohyun

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3