Thursday, February 12, 2015

Luhan's real facts !

Hai hai gang :)

mlm niii, tetiba trfikir nk menulis tntg bias aku !
well, sbgai kpoppers mstilahh aku rmai bias kan ? sbb bab bab bias nii aku bukan setia sngt ponn xD 

jadi bukan main rmai lhaa bias akuu.

tpi ada sorang biass nii yg mmg sentiasa lekat di hati xD 

dia bukan bias prtama akuu ponn. 
well, sblom aku truskan biaa aku trangkan bias nii, contoh mcm artis yg kita minat sngt sngt lhaa..
actually bias prtama akuu ialah
Kim Hyung Joong
dri grup idol SS501,

lpstuu bnyk lgi lhaa bias dri grup Super Junior ~~
dan masa form 4, aku start minat mamat nii.
first tngok gmbr dkat fb. zeroo tanya akuu siapa diaa xD
masa tuu mana aku kenal lgi kan...

lpstuu aku trdengar lagu history - EXO.
best sngttt smpai aku search mv dan berkenalan lhaa dngn pretty man dri grup tuu

LUHAN !


amacam, hensem tak hensem tak ? mamat nii xD

Nama sebenar : Lu Han
Stage Name : Luhan
Citizen : Beijing, China
Hometown : Haidian, Beijing
Date of Birth : 20 April 1990
Family : Dad, Mommy (He's the only child)
Blood type : O
Height : 178 cm
Zodiac : Taurus
Year born : Horse

Facts ~~
1. Luhan suka wrna merah dan khaki
2. Luhan is called Deer by his fans.
3. he is also called Little Prince
4. Luhan prnah memberitahu bhwa special things dia adlh matanyaa brsinar.
5. Luhan sngt malu apabila fans memanggilnya cute, malah dia memberitahu dia seorang yg manly.
6. Luhan aktif dlm sukan. Sukan yg pling dia minati ialah FOOTBALL !
7. Nombor kegemaran Luhan ialah 7, jadi jika dia ingin memilih fans yg brtuah, nombor 7 lhaa yg mnjadi pilihannya !
8. Walaupun Luhan minat no 7, tapi katanya nombor yg selalu brkait dngnnya ialah nombor 4
9. Luhan meminati Manchester United
10. Luhan merupakan Ulzzang (muka cantik) ketika di China 
11. Luhan sngt fobia dngn ketinggian ! Ketika menaiki flight brsama members, Luhan akan mngambil ubat tidur. Malah, dia juga takut ketika dia naik cable car brsama members EXO yg lain dlm EXO SHOWTIME.
12. Luhan merupakan visual, vocalist, dancer dlm EXO
13. Luhan dijumpai oleh agensi SM ketika dia sedang brjalan di Myeongdong. 
14. Luhan dtg ke Korea bukanlah untuk menjadi penyanyi pda asalnya, namun Luhan ke Korea adalh utk belajar di universiti.
15. Luhan sngt berminat dngn Rubic Cube, mls dia brjaya mnyelesaikan rubic cube itu dlm masa kurang 1 minit.
16. Luhan juga telah brjaya mnyelesaikan rubic cube dngn mata yg trtutup !
17. Luhan sngt fasih brbahasa Korea namun, dia lebih confident brcakap bahasa China. 
18. Luhan rpt dengan semua members EXO
19. Luhan hanya mahu belanja membersnya makan kalau Xiumin (lebih tua dri Luhan) memanggilnya 'abang'
20. Luhan disalah sangka sbgai perempuan oleh membersnya pda awl pnyertaannya.
21. malah, Luhan dijadikan sbgai ideal type oleh membersnya Chanyeol dan Suho.
22. walaupun Luhan merupakan ahli kedua paling tua dlm EXO, namun Luhan disangkakan seorang ahli termuda kerana wajah baby face nyaa..
23. Luhan sngt baik dngn ahli exo yg muda dan oleh itu Luhan sering diusik oleh mereka.
24. Luhan telah bjaya masuk dlm World Book Of Record .
25. Luhan tlh ditabalkan sbgai Top 5 Most Handsome Asian Man !
26. Luhan merupakan siswa dri Yonsei University (top3 universiti trbaik Korea)
27. Luhan suka minum Bubble Tea 
28. Luhan tidak menyukai orang tidur di katilnya. Dia dengan kejamnya akan menendang orang itu.
29. Luhan suka brmain dengan dagu runcing milik Sehun.
30. Luhan tidak suka berkongsi bilik air dengan orang lain namun sejak EXO semakin popular dan sibuk, Luhan trpksa merelakan utk menjimatkan masa.
31. Luhan minat grup TVXQ
32. Luhan payah mahu bangun tidur, dia prnah mnyalah jam locengnya, kata Luhan, bunyi jam itu tidak kuat xD
33. Luhan merupakan org yang agak pemalu
34. selain bola sepak, Luhan juga sngt bagus dalam sukan bola keranjang malah dia boleh merupakan mvp dlm kalangan membersnya.
35. Luhan tidak mempunyai kekuatan di tangan namun katanya kekuatannya adlh pada kakinya. 
36. Luhan pernah trtinggal handphonenya di airport, seorang fan telah menemui phone tu dan dpt mg'hntr sndiri kpd Luhan.
37. walaupun Luhan dilihat malu-malu, namun jngn trpedaya kerana selain Chen, Luhan juga dlm mood maker dlm EXO-M !
38. Luhan brwajah comel namun dia tidak pandai membuat aegyo. katanya dia manly
39. Luhan meminati Christiano Ronaldo
40. Luhan meminati prmain video. dia selalu brmain game Temple Run dan LOL
41. Kris branggapan, Luhan merupakan members yg paling ramai peminat.
42. Luhan prnah menakut-nakutkan Tao 
43. Luhan sngt sensitif apabila org mengatakan dia seperti perempuan.
44. perkataan paling Luhan suka update dngn account weibo atau instagramnya ialah yo~yo~yo !
45. Barang yng Luhan prlukan utk bercuti ialah Beg duit dan pencuci mulut listerine
46. Luhan telah menyewa sebuah pawagam utk peminatnya bg membelanja peminatnya menonton movie pertama lakonannya Back To 20.
45. Luhan sngt popular terutamanya di China.
46. Luhan tlh failkan lawsuit bg mg'gugurkan kontraknya dngn SM kerana masalah kesihatan.



will update again if anything new happen ~~ 

that's my Luhan ^^ hehe








No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3