Thursday, November 3, 2016

Review Kdrama : The K2

Hai readers, okaay aku dh nekadkan hati nk update review for this drama ! Sambil smbil tngok drama melayu enn so kita menaip sikittt.

Image result for the k2
The K2 (tvN)

Drama ni mula ditayangkan pada 23 September 2016 yg lalu, sbelum drama ni start, dri awl tahun ni lgi aku dh dngr desas desus mngenai siapa yg bakal melakonkan watak heroin yg skrg dilakonkan oleh Im Yoona (SNSD) actually sblom officially di sebarkan, bnyk juga gossip tntg Yoona yg menolak tawaran utk watak Go Anna tu, tpi akhirnyaa, skrg dia tetap juga membawa watak itu dngn berjaya sekali. 

Kenapa aku brminat dngn drama ni ? ofcoz sbb Im Yoona (my very first bias) and disebabkan juga actor hensem Ji Chang Wook yg aku kenali melalui drama Healer. 

Drama ini ditayangkan di saluran kabel tvN pada hari Jumaat dan Sabtu di Korea, manakala akan ada subtitle pda keesokan harinya iaitu Sabtu dan Ahad. Biasanya aku dwnload from Korea drama channel dkat telegram. menggunakan wifi hostel HAHAHHA, biasanya awal pagi lah aku dwnload tak pun waktu tghari klau aku balik rehat 2 jam. 

Pelakon pelakon utama drama ni,

Image result for the k2

 Ji Chang Wook as Kim Je Ha or agent K2
(bodyguard yg mncintai anak luar nikah bakal presiden, Go Anna)

Image result for the k2

Im Yoona as Go Anna
Anak selebriti trkenal Um Ye Hwa yg mninggal kerana disyakki membunuh diri
Ayahnya, merupakan bakal presiden
Mngalami fobia trhadap lampu yg trlampau memncar

Image result for the k2
sweet tak dua manusiaa nii HAHAHAH 
sama cantik sama padan.

Image result for the k2

Song Yun Ah as Choi Yoo Jin

isteri kepada bakal presiden 
ibu tiri Go Anna
Anak sulung kepada sebuah keluarga kaya
agak kejam


Image result for the k2

Image result for the k2

Image result for the k2

SINOPSIS

Kim Je Ha, bodyguard yg diupah oleh Choi Yoo Jin gara gara satu incident yg brlaku. Kim Je Ha ditugaskan utk mnjaga Go Anna (anak luar nikah suaminya yg merupakan calon presiden yg bakal bertanding utk merebut jawatan presiden.) Demi utk mngelakkan hubungan sulit suaminya diketahui, smenjak ibu Go Anna meninggal dunia, dia telah mengarahkan Go Anna di hantar ke Sepanyol utk dijaga di sebuah gereja di sana supaya menjadi nun. Namun, kerana Go Anna selalu melarikan diri sehingga gmbrnya telah ditangkap oleh seorang pereka fesyen terkenal ketika sedang melarikan diri.
Image result for the k2

Pereke fesyen trsebut tlh mengupload gmbr Go Anna dngn caption bhwa dia terjumpa bidadari di Sepanyol. Rmai peminatnya telah sibuk utk mncari gadis yg dimaksudkan sehingga gambar itu menjadi viral. Choi Yoo Jin yg mula risau identiti Go Anna diketahui dunia tlh mngarahkan Go Anna dibawa balik ke Korea. 

Kim Je Ha yg ditugaskan menjaga Go Anna dirumah agam rahsia itu telah tertarik akan Go Anna. Scene romantik melalui cctv membuahkan bibit cinta dlm hari Kim Je Ha. Kerana Kim Je Ha, Go Anna menjumpai semangatnya untuk hidup. Dari seorang gadis yg pasif dan hanya duduk berkurung di dalam bilik yg gelap, kini Go Anna sudah mampu tersenyum dan bergurau senda dngn penjaganya yg lain. 
Image result for the k2

Dngn bantuan pakciknya, yg merupakan adik Choi Yoo Jin, Go Anna telah mngumpul kekuatan untuk menentang ibu tirinya dalam usahanya untuk mencari pembunuh sebenar ibunya. Choi Yoo Jin pulak aku rasa, aku rasalah nii sbbnyer drama still ongoing dan aku tak tahu apa akhirnya, aku rasa Choi Yoon Jin spti mnyukai Kim Je Ha. Dia selalu melihat Kim Je Ha dri jauh dan begitu cemburu melihat Kim Je Ha yg mesra dengan anak tirinya, Go Anna. 


*sinopsis diatas ini adlh dri kepala otak sndiri, segala kesalahan harap dimaafkan.

Di bawah ini adlg gmbr gmbr utk drama brkenaan

Image result for the k2
scene ke arah kiss scene !

Image result for the k2


Image result for the k2

Image result for the k2

Image result for the k2
scene Kim Je Ha melihat Go Anna melalui CCTV !

Image result for the k2
CPR ! HAHAHAH



so, utk korang korang yg belum lgi menonton drama ni, silalah menontonnya skrg. Drama ini akan tamat lgi dua minggu, masih sempat utk korang follow kehangatannya :D

Adios aminggo :))






.

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3