Saturday, October 20, 2012

Kelantan Sah Treble :3

santap gambar ini dlue yer :)

ini gambar semalam kea.
ak copy paste dri mukabuku :

Full Time 124 min 
Kelantan 3 - 2 ATM
yebedabedu :D

semalam dye mcm pengulas jer dkat fb tue,,
semua benda psal bola smalam di post !
dye mmg bersemangat :)

ok ! semalam spt yg uollss tahu,,
Kelantan vs ATM
utk FINAL
PIALA MALAYSIA
pada tahun2012


mmg best sngt bola smalam,, penuh debaran,, ibarat permainan semalam adlah 50-50 mmg takkan tahun saper menang smpai wisel penamat,, yer larh! smpai ke masa tambahan 30 min,, tpi sblom permainan bermula,,ada sowrnk mamat nie ! Ya Allah ! mmg tahap benci dah >.< awl-ii lgi suruh Kelantan blik kampung,, tue dye tulis dlm Twitter ,


nie Twitter mamat tue >.<
(besar kan utk nmpk lgi jelas )


nie pulak twit-ii dye yg gler >.<
(besarkan klau tak nampak kea. )

tpi nmpk nyer dye malu jugak larh ngn twit-ii dye ,, so 
dye delete dah semua nyer :)
takpe jom terjah mukabuku
dyo ambik gmbr twit mamat nie smalam,,

twit yg gler >.<
(yg nie dah takde dlm twitter dye sbb dye dah delete )

bengang gler larh ngn warga-ii twitter yg sokom ATM tue,,klau sokom jer tak kutuk-ii takpe,, nie tak abis semua twit nk kutuk Kelantan,, mcm yakin sngt ATM menang,, last-ii  kalah jugak !

ok now nk preview perlawanan semalam :)

utk first half,,kelantan dan ATM sama-ii main baik :) tpi Kelantan lbeyh bnyk mnyerang manakala ATM mnguasai bola ,, bhagian midfield Kelantan mmg tunjang kepada semua serangan yg diketuai oleh kapten-piya dan syakir shaari,,

semalam mmg agak kehairanan ak dngn semangat yg ditunjukkan Matyo ,, ak mmg dah lama tnggu dan brharap Matyo dpt skor gol utk Final nie,,ak sentiasa brdoa utk beliau (ak tak tipu tau ! ) manakala Afiq Azmi agak gopoh sedikit mungkin sbb dye bru first time main final dan rser gugup ,, tpi Afiq ttap mampu mngucar kacirkan benteng pertahanan ATM :)

akhirnya Matyo berjaya mnyumbatkan gol yg meletakkan Kelantan di depan pda minit yg ak tak ingt,, haha! tpi Matyo sumbat tue dah last-ii minit separuh maser pertama,, hantaran dri PIYA dan kesilapan dri Penjaga Gol yg telah mg'hasilkan gol itu :) thniah Gandingan PIya-Matyo !

utk second half,, ATM bagai brsemangat utk mencari gol pnyamaan sehingga larh akhirnya Rizal ape nntah yg skor gol di minit yg ak tak ingt berapa,, trkejut semua,,manakala pnyokong ATM semakin kuat brsorak ,, tpi selang seminit dri itu,, kita dikejutkan dgn Hantaran Piya kepada Matyo dan terus ke Gawang GOL pasukan ATM !! Piya-Matyo Bravo :)

tpi lpstue ATM kembali mnyamakan kedudukan dngn 2-2 oleh Marlon Alex James ! aiyyya!! mmg sengit gler larh prlawan smlm :) ak terketar-ii nk menulis status dlm fb ,, mmg bnyk status ak smlm :)

nie saie update mser tngh gawat tue,, mser TRW mula merudum prmainannyer,,

tpi Alhamdulillah larh! pada mser tambahan tue Indra skor gol  mnjadikan 3-2 :)

lpstue,, TRW bnyk skit-ii mngkin lteyh,,atau mngkin nk lmbtkan prmainan,, biarlah !

ini kerana ak mmg tak puas ati ngn reff smlm ! mmg ak mngakku telah mnyumpah seranah reff itu,, mmg bagus last-ii minit rmai pemain kelantan Jatuh ! yer lah! bru adil ngn dup v free kick sokmo koe ATM tue,, lpstue,,Matyo kena siku sepatutnyer v kad merah tue,, haha! dah la,, mls nk tmbh dosa mnyumpah reff :)

ok larh! keseluruhan mmg  best gler prmainan smlm,, debaran di dada tue mmg smpai wisel penamat,, taknak lrikan mata tue dri tngk skrin tv ,, dan buat pnyokong TRW ! thnks sbb buat NEGERI KELANTAN bngge dngn lautan Merah Putih smlm,, 

anyway Tahniah buat semua pemain kelantan , pihak pengurusan dan semua larh yg trbabit dlm  mg'hadiahkan Piala Malaysia kli ini :)

akhirnya kejuaraan TREBLE sah milik Kelantan yg mmbuktikan kekuasaan Kelantan dlm kancah bola sepak Malaysia :3

bubbye semua :)








No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3