Wednesday, July 6, 2011

shopping! oh shopping

    Hepi shopping day!!!



Hi readers…

  

     Hrini aku nk citer pasal hari Jumaat yg long a time…bukan lama sngt p0wn..baru jer sbl0m hari sabtu iaitu hari larian serentak 1 Malaysia..so maknanya 1 July laaa..lepas my dad n my brother pergi solat Jumaat kitorank p0wn bersiap nk hntr my brother pergi airp0rt nk pi KL… lepas gi.. antar..my brother… kitorank 1 femili terus straight pi KB Mall ..sampai kat KB dlm kul 3+++ la..terus masuk n tepat masa itu ada jualan gudang ,(sale)harga dia mmg murah nk mampus..then pilih baju cntik2 trus beli..x boleh lepas baju yg btw cntik but murah..then my dad p0wn suruh naik tingkat 2 sbb my mom nk gi beli handbag BARU!!! So kitorank lalu la dkt kedaai butik org laki (Jefferson)ala yg lantai kilat-kilat kaler itam tu.. trus tringt kat kwn aku yg giler ngn kdai tuu..tak tau pula yg dia ada dtg mlm tu dkt kedai tu.. aku langsung x singgah p0wn kat kedai tu c0z aku kan gurlz mane minat ngn boyz stuff ni..masuk kat handbag stuff tu aku terfikir yg my mom skrg ni tngh rmbg mata memilih handbag yg cntik then ada disc0unt dri 30%-80% sape yg juling biji mata (aku jer yg x suka c0z aku mane minat ngn handbag sumer ni) aku suka lyn mata aku kat kedai kasut , butik fashion..handbag aku x men..(dahler hud0h design bag tu..)hehehe..then kat kedai beg tu my mom x beli pape..huh! melenguhkan tulang kaki jer kena menunggu 30 min..tapi x beli pape..then ada jualan beg Bonia ,sale la org panggil..barulah ada yg berkenan tu p0wn kena tunggu 20 min smpai aku buleh rasa org yg tngh melayan my mom tu untk memilih bag p0wn mesti boosannn!!! Lps tu gi meronda dkt kedai kasut( ni baru boleh x bosannn) aku,my mom,y.sis aku p0wn terbekenan ngn kasut  yg terpamer kat situ..so kitorank p0wn terbelilah kasut tu..cantikk!!! sandal kaler putih menjadi pilihan aku design cantik harga p0wn cantik!! Terbaeekk!! Then family aku p0wn pec0h..ore jate gi ngn my daddy , ore tin0 gi ngn my mom..inilah masa yg ditunggu c0z my mom nk gi kedai FIRST LADY, kedai gap0 tuh?? Kedai tudung la.. aku ke minat kumpul tudung tapi hok sokm0 aku pakai wak gi skol0hnyo hanya tudung bawal kaler putih sbb aku saye bena ko tudung tu..mmg the best! Sapa di kedai tu aku ser0 sup0 nk juling bijik mato tngk ada sale tudung!!! Yeah!! 20%-40%.. aku p0wn start milih tudung..mug0 famili aku rayo tahun ni warna hijau dan aku p0wn xd0p ag koleksi tdung kaler hijau so aku p0wn beli 2 helai, so(satu) tudung abstrak (RM 6.50) murah tu.. so lagi aku beli tudung bawal warna hijau muda siap ada sulaman n berlian lgi tapi yg gil0wnyo harga dio 4.50 jah!! Biar bet0l..ada hri tu aku gi tngk kat TURSAB dkt jale Che Su tu harga tudung gituh RM 15+++ mahal gil0ww..ni dkt  FIRST LADY harga muroh kemain… kena beli nih..so lg aku beli tudung kaler hitam juga ada berlian dan harganyer murah!! Okeyh!! Loni aku tau lah man0 n0p beli tudung hok c0mey n muroh..my mom n my 2 other younger sis beli tudung ariani (yg mmg aku tidak sukoo.):p..pahtuh sep aku (my mom,aku,my 2 other younger sis) nk gi sh0pping baju!! Sukany00…mul02 gi kedai peace xd0p hok aku kene..my mom jah beli baju situh..delisha ngamok doh sbb lamo dio ken0 tunggu my mom milih baju..my mom ke kalu bab milih bendo meme lamo..mujo tudung delisha beli doh so buleh la puj0k dio suruh dio pege sendiri..sengih smula bd0p tu..lps gi kedai peace gi la kat BIntang Fashion..situh baru ada baju aku n baju adani..c0meynyooo..dohla muroh..ni aku suk0 kalu gi shopping ginih..hehehe..lpstu ken0 la..gi kat ANAKKU..kedai baby tu..sbb nk gi beli baju kok bd0p delisha nih..buke main susoh nk igat dio nk suruh try baju..sbb dio baru nampok teddy bear,.bd0p tu de dio napok teddy bear..tokse kelih kok lain doh..pahtuh ada la sehelai t-shirt kaler hitam, ada gambar teddy bear ..comey,muroh(x tinggal perkataan muroh tuh) delisha p0wn suko lah baju tuh..pahtu ambik 2 helai lagi..cukup 3 pase t-shirt ..baru t-shirt..seluar jeans d0p beli agih ko bd0p nihh..lps beli seluar jeans..my mom p0wn ajok gi Mizi..gap0w dio Mizi tuh..kedai kasut lah..nk gi tngk kasut..then aku p0wn ada kene kasut situh..mok aku p0wn kato len kali mug0 my daddy tep0n suruh gi kat foodcourt nk make la.. ore jate ke mudoh lapar..tapi ore tino kalu de buleh shopping x ingt ko lapa x ingt ko lenguh doh..tapi sep aku semaye..wehhh..lps make, dle kul 10 famili aku p0wn balik lah..

Ok habis dohla hari shopping sedunia family aku..

Family aku shopping kat KB Mall dale 7 jam..

Thanks c0z sudi baca..

Babai..semoga terhibur..

Mmuuahh!!

No comments:

Post a Comment

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3