Sunday, December 23, 2012

Part 1 : It's Just Begin




“ yah ! Flora ! bangun larh !” jerit Minho dan Donghae. Mereka menjerit-jerit di dalam bilik Flora utk mgejutkan adik kesayangan mereka tue.

Flora menenyeh mata yang masih kuyu. Dia bengang betul dngn abg kembar dia tue. Selalu shaja mg’ganggu keamanan dirinya. Lantas dia mngambil dua biji bantal dan melemparkannya ke arah Minho dan Donghae.

“ Get Out !!!” jerit Flora kuat !

Minho dan Donghae terkocoh-kocoh keluar dri blik serba pink itu sambil ketawa dengan kuat. Niat untk mngacau Flora telah brjaya. 
.....................

Hari itu sudah genap 40 hari kematian ibu bapanya dalam kemalangan. Namun dia masih bernasib baik kerana masih mempunya saudara iaitu kedua abang kembarnya Minho dan Donghae. Dia ingin kuat untuk kedua abangnya yang nakal itu. Memang itu tekadnya. Esok, dia bakal memulakan persekolahan di sekolah yang baru :: Geenie Collegue ::  entah kolej jenis apa lah yang abg ak belajar nie.  Nama Bandar nie pown pelik , Fantasy Island . Bandar yang berada di tengah pulau.

“ Yah Minho ! tngk sini..adik kita duk trmenung ingtkan kekasih hatilah..” usik Donghae Oppa sambil memanggil Minho oppa yg sedang menonton tv.

“ish ! oppa ! takder kerja lain ker nk buat dri kacau Flora ?” Marah Flora sambil memukul lengan Donghae.

“kacau Flora mmg kerja kami !” serentak Minho dan Donghae menjawab membuatkan aku geram.

“whatever oppa ! btw, oppa ! nie ker Bandar yg oppa duduk selama nie ?” Tanya Flora ingin tahu.

“Yup ! Kenaper ?” Tanya Donghae

“peliklah nama Bandar nie oppa, nama sekolah pown sama , macam Bandar khayalan jer..” getus Flora sambil memeluk lengan Donghae.

“hahaha ! Bandar nie Bandar magic sayang” jawab Minho sambil duduk disebelah Flora.

“Magic ?” jerit Flora terkejut.

“yup ! magic, dan Flora pown akan belajar magic tue” Donghae menjawab sambil tangannyer pantas mencapai remote tv.

“arwah papa dan mama mmg dah lama hantar oppa,dan Donghae belajar magic di sini. Hanya Flora jer yg tak tahu” jawab Minho pula.

“jdi..kolej tue mmg betul tmpat org belajar magic ker” Tanya Flora

“yup !” jawab Minho ringkas.

“tpi Flora mner ada magic larh oppa” Tanya Flora tidak puas hati

Minho dan Donghae berpandangan sesame sendiri dan tersenyum lalu menjongketkan bahu kepada Flora.



p/s : part 1 and part 2 akan di post di sini.. selebihnya akan dipost di Blog Fantasy :D

1 comment:

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3