Sunday, November 25, 2012

KPOP !



aishh.. sejak akhir-ii nie ak tngk brlambak berita dan cerita tntg KPOP atau Korea nie.. seksa dah mata menengok komen-ii non-kpopers semua yg tak reti adb nie >.< ! buat malu jer jdi org Malaysia !

tapi yg ak takpaham.. kenape KPOP jer yg salah ?? kenape arh ?? aishh,, itu hak masing-ii larh nk minat pape pown.. AK KPOPPERS ! lgpown rmai kwn-ii ak minat kpop.. yg tak minat pown ada...

smlm ak ader post sal Ayuni budak form 1 yg nk jdi warganegara Korea tue kan.. rupanya.. dye buat mcmtue sbb malu ... malu apa.. malu ngn perangan KPOP Haters yg membaling kasut dan sampah ke arah artis Korea.. aish ! apa kejadahnyer nk membaling tue !  tau tak prkara tue akn buat Malaysia jdi buah mulut org-ii negara luar sbgai negara yg tak beradab >.< ! kan ker artis-ii korea tue tetamu kat negara kita skrg nie.. buat apa nya nk prgi baling-ii mcm takder adab tue..

Ya Allah ! biler larh nk berhenti bash-ii Kpoper dan artis kpop nie.. .. yg artis Justin Bieber yg trang-ii sokong israel tue takder plak kowrnk nk bash yer.. ak pown tak prnah bash justin bieber.. sbb my best friend minat dngn JB nie dan dye pown tak prnah nk kutuk-ii Kpop ! jdi.. fair larh.. ak tak kutuk idol yg dye minat. dye pown tak kutuk idol yg ak minat !

walau ak minat korea pown.. ak still syunk lgi pada Malaysia.. ak lahir di Malaysia kan.. ak tak pernah lupa asal usul ak sbgai seorang Warganegara Malaysia ! ak juga takder larh lupa ak Agama aper.. ak still pkai tudung lgi.. bukan nyer bila ak minat/fanatik sngt ngn Korea ak nk tukar agama.. bukak tudung pkai short skirt.. itu bodoh namanyer....

tpi masalahnyer.. kenape non-kpopers nk marah-ii dngn kpop.. pelik larh dngn dowrnk nie,.. suka sngt cri pasal ngn kpopers.. pliss kea ! klau kowrnk tak start dulu.. kpopers takkan nk cri gaduh dngn non-kpopers semua.. takder masa nyer nk brgaduh dngn non-kpopers semua..  baik layan lagu kpop.. best ciket.. nnti ak ckp baik layan lgu kpop dri brgaduh.. kau ckp  pula.. dri layan lagu kpop baik layan lagu nasyid .. zikir ker..
macam larh ak tak tau kowrnk nie.. eleh.. kowrank sumer ckp jer.. surh kpopers semua dngr lagu nasyid/zikir.. tpi kowrnk bukan nnyer dngr pown.. ckp jer lbeyh -.-'

pliss syunk-ii semua... tolong larh brhenti brgaduh ! Jom Berdama antara Non-Kpopers dan Kpopers .. jom ! kita berdamai utk kesejahteraan Twitter dan Fb account :))

bubbye :))

4 comments:

  1. betul,betul,betul. Shyra sokong :)

    ReplyDelete
  2. nth la , bkn masalah minat tak minat , masalah takde adab ...

    ReplyDelete
  3. betul.. dowrnk ingt baling-baling barang dekat artis nie bradab sngt .. kenape larh sengkek sngt pemikiran diorang nie..

    ReplyDelete

^^ Taknak tinggal komen ker comel-ii dan kiut-ii semua :3